"Mi nismo vrh, ali idemo prema tome"
Video:Dino Kurbegović

Faruk Hadžibegić pred duel sa Luksemburgom

"Mi nismo vrh, ali idemo prema tome"

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Fudbalska reprezentacija BiH u utorak od 20:45 sati u Zenici dočekuje Luksemburg u duelu 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon poraza od Portugala u Lisabonu, Zmajevi imaju imperativ pobjede. Povodom utakmice sa Luksemburgom, u Zenici je održana službena press konferencija.

Zdravstveni bilten?

"Što se tiče ljekarskog biltena, Anel je pravio jutros magnetnu rezonancu i rezultati su dobri. Žalio se na neki bol, vidjet ćemo na treningu kakvo je stanje s njim. Barišić je imao jednu povredu, a doktorski tim je uradio šta je znao i mogao. Očekujem da ćemo se kolektivno svi fizički osjećati i bolje zdrastveno stanje svih igrača", rekao je selektor.

Ko smo i gdje smo ako nismo u samom vrhu evropskog fudbala?

Oglasi

"Ja bih više volio da imam konstruktivni pristup. Ova sutrašnja utakmica je mnogo bitnija od toga gdje smo i šta smo. Garantujem da imamo odličnu perspektivu u mladim momcima. Nama treba malo vrmena, malo podrške tim momcima... Naša analiza bi trebala biti drugačija, realnija i objektivnija. Je li znate da mi sutra igramo protiv Luksemburga? Jako bitna utakmica protiv jedne reprezentacije koja želi da bude u vrhu evropskog fudbala. Vjeruju u svoj fudbal. Uložili su u 'inostrane' fudbalere da dođu igrati za Luksemburg. Mi imamo te svoje strane igrače. Mi nismo vrh, ali idemo prema tome. Našoj ekipi treba dati vremena. Mi idemo ka boljem, ali treba vremena i podrške tim momcima. Želimo da budemo među prve dvije ekipe u grupi. Ja bih najviše volio da budemo prvi u grupi".

Došle su vijesti iz Luksemburga da neće biti dva važna igrača u njihovom timu. Da li vam to olakšava?

"Fale i meni Krunić, Demirović, Hadžikadunić... Nama na svakoj utakmici fale po tri igrača. Mi pravimo taj roster da dođemo do vrha. Kod njih se radi o izvanrednim fudbalerima, ali mene više brine nedostatak mojih igrača".

Hoće li biti određenih promjena u samoj formaciji sutra?

"Gledate utakmicu. Pokušavamo da krenemo sa sistemom gdje bi sa nekom promjenom ugrozili protivnika. Ne mogu vam sada ništa reći, ali želim da vidim zdravstveni bilten igrača. Gledaćemo da napravimo ekipu koja je u ovom momentu najadekvatnija za pobjeđivanje protivnika koji je sigurno uz Slovačku i nas kandidat za drugu poziciju. Oni su opasan protivnik i šteta što se zovu Luksemburg", dodaje selektor Hadžiegić.

Oglasi

Respektujemo li previše Luksemburg?

"Strah ne postoji. Igramo fudbal. Svi sanjamo da igramo. Respektujemo Luksemburg jer to zaslužuju. Vidimo šta rade i šta hoće da rade, a pogledajte samo gdje igraju njihovi igrači. Nije to strah, već respekt i opreznost zbog raznih stvari. Neki su u aprilu ili maju završili sezone. Oprezni smo, ali nema straha. Imamo povjerenje u sebe i sve ćemo učiniti da pobijedimo".

Hadžibegić o Tahirovićevom transferu u Ajax

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Njemu je problem što mora da plati kafu. To će ga koštati", kazao je uz smijeh selektor i dodao: "Ovo je sjajna za njega stvar. Žao mi je što odlazi od trenera koji je vrhunski stručnjak, ali dobar je izbor, vidim da je zadovoljan. Ima strašna razmišljanja. Skidam mu kapu".

"Ajax je ekipa koja voli da igra  fudbal i da gura mlade igrače, to će biti dobro i za našu reprezentaciju. Što se mene tiče, mogu reći da sam od srijede na odmoru", ubacio se Edin Džeko na kraju.

Top Komentari

Dtox
Pokazi barem.malo muda, barem protiv luks. Ovaj JugoSaurus strah u igrace utjera i moral im ubije i prije tekme. Odlazi bezmudni
2 1
komentator1
Svaka ti cast gospodine selektore. Uz tebe smo, samo naprijed!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti