Faruk Hadžibegić preuzima reprezentaciju iz komšiluka?

Jedan od glavnih kandidata

Faruk Hadžibegić preuzima reprezentaciju iz komšiluka?

S. Mlaćo

Bh. stručnjak Faruk Hadžibegić mogao bi u narednom periodu dobiti novi angažman.

Hadžibegić se krajem aprila razišao sa francuskim timom Red Star, pa je njegova epizoda veoma kratko trajala. Povezivao se zatim sa selekcijom Gabona, no čini se da od toga neće biti ništa.

Naime, Hadžbegić bi uskoro mogao u komšiluk i to na klupu selekcije Crne Gore.

"Hadžibegić je jedan od ozbiljnijih kandidata. Moram biti iskren i kazati da nije samo on u opticaju, nego još nekoliko trenera koji su slobodni. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima. Ja bih iskreno volio da dođe i neki stranac, ali pod uvjetom da zna naš jezik", rekao je predsjednik NS Crne Gore Dejan Savičević za Al Jazeru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Ljubiša Tumbaković je odbio voditi reprezentaciju Crne Gore protiv Kosova, a zatim je razriješen dužnosti.

Ukoliko dogovori saradnju sa Crnom Gorom, Hadžibegić će debi imati 5. septembra protiv selekcije Mađarske u prijateljskom duelu.

Top Komentari

konjnakvadrat
Plafon
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi