Navijači "okupirali" Kocu, oglasio se i predsjednik Erdogan, već je poslao naredbu za isključenje!

Žestoke osudbe zbog napada na sudiju Melera

Navijači "okupirali" Kocu, oglasio se i predsjednik Erdogan, već je poslao naredbu za isključenje!

Edmir Škorić

Predsjednik turskog Ankaragucua Faruk Koca večeras je po završetku utakmice turske Superlige protiv Rizesproa (1:1) utrčao na teren, a onda nokautirao glavnog sudiju Umuta Melera, koji je zadobio povrede oka. Osim Koce, šutirali su ga navijači dok je bespomoćno ležao na travi.

Žestoko je bilo na kraju utakmice koja je završena podjelom bodova. Imam oobičaj reći "miroljubivi remi", ali bio je sve samo ne miroljubiv. Koca je odlučio pravdu "uzeti u svoje ruke", pa raspaliti po licu nesretnog sudije, dok su njegovi pomoćnici pobjegli.

Srećom, umiješali su se brzo članovi oba tima, pa su uspjeli da spase Melera, koji je potom prevezen u bolnicu sa hematomom ispod oka.

Nakon utakmice, ispred stadiona grupa navijača Ankaragucua skandirala je Kocu i na neki način podržala ovaj nasilnički čin.

Oglasi

Sve je došlo i do predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, koji se ubrzo oglasio i poručio:

"Osuđujem napad na sudiju Halila Umuta Melera nakon utakmice Ankaragucu - Rizespor odigrane večeras, i želim mu brz oporavak. Sport znači mir i bratstvo. Sport je nespojiv sa nasiljem. Nasilje nikada ne bi trebalo biti dozvoljeno postojanje u turskom sportu. Nećemo to dozvoliti".

Inače, Faruk Koca je član AK stranke i naredbom Erdogana i odlukom Centralnog izvršnog odbora on će biti isključen iz iste.

"Mozak mi je poludio, vid mi se pocrnio. Ne sjećam se šta sam uradio", rekao je navodno prvi čovjek Ankaragucua nedugo nakon svega što se desilo.

Oglasi

Oglasio se i Ismail Kartal, trener Fenerbahčea, koji je poručio: "Kao član turske fudbalske porodice, duboko sam tužan zbog onoga što se dogodilo. Najoštrije osuđujem napad na Halila Umuta Melera. Želim mu, njegovoj porodici i sudijskoj zajednici da što prije ozdravi".

Arda Turan, bivši fudbaler Barcelone, koji radi kao trener u Superligi, kazao je: "Fudbal je jako lijep sport, ali nijedna ljepota nije važnija od ljudskog života. Nije moguće da prihvatimo prizore koje danas doživljavamo. Osuđujem napad na Halila Umuta Melera."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sudije su odlučile da ne sude utakmice narednog kola i ono će po svemu sudeći biti otkazano, iako je planirano narednog vikenda, tako da bi Edin Džeko i nekolicina bh. reprezentativaca mogla neočekivano dobiti dodatni odmor.

Ankaragücü je vodio 1:0 od 14. minute, nakon gola koji je zabio Olimpiu Morutan. U 50. minuti isključen je Ali Sowe, a u 90+5. gostujući igrač Emirhan Topcu. Dvije minute kasnije Adolfo Gaich pogodio je za Rizanspor i podjelu bodova.

Top Komentari

Treba nama jedan Faruk Koca u BH premijer ligi da uplase ove sudije koji namjestaju ove utakmice, da li ima neko damu ili muda da malo zpalsi Gigovica.
2 2
user1627322078
Jel ovo Arda Turan moralise a gadjao sudiju kopackom u po utakmice?!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti