Nakon historijske titule ruši se kultni stadion: Navijači u suzama, ali tek ih čeka iznenađenje
FOTO: Facebook Farul

UEFA rigorozna

Nakon historijske titule ruši se kultni stadion: Navijači u suzama, ali tek ih čeka iznenađenje

Haris Zilić

UEFA više ne trpi stadione starije izgradnje i rijetko koji u Evorpi dobije zeleno svijetlo za evropska takmičenja. Klubovi sve više kreću u izgradnje modernih stadiona.

Farul je prošle sezone senzacionalno došao do titule u Rumuniji i na emotivan način završio jednu eru.

Prošla sezona bila je i ujedno posljednja koja se igrala na kultnom Farul stadionu u Consanti koji ima veliki značaj u rumunjskom fudbalu.

Stadion je otvoren 1970,. godine, a na njemu je dosta mečeva igrala i reprezentacija Rumunije.

Kultni stadion već odavno ne ispunjava UEFA-ine kriterije, rekonstrukcija je bila nemoguća i moralo se krenuti u onaj najteži dio.

Oglasi

Stadion Farul će biti srušen, a na njegovom mjestu bit će izgrađena nova moderna Farul Arena kapaciteta 18.000 i ispunjavat će sve kriterije UEFA-e.

Navijači Farula nakon titule sanjaju i plasman u Ligu prvaka ili neko od evropskih takmičenja.

Sigurno je da dosta uspomena odlazi sa ruševinama stadiona, suza će biti, ali morat će se uskoro navikavati na novo modernije izdanje.

Oglasi

Farul će inače u prvom pretkolu Lige prvaka igrati protiv Sheriffa prvaka Moldavije.

Zanimljivo, poraženi iz duela Farul -Sheriff u drugom pretkolu Konferencijske lige igrao bi sa poraženim iz duela Urartu - Zrinjski.

Dakle, Farul je potencijalni protivnik bh. prvaka u slučaju eliminacija.

Nadamo se da će naš prvak preskočiti prvu prepreku u Ligi prvaka, a isti rezultat bi bio veoma značajan i za Farul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi