Bruka kakva se ne pamti: Barcelonu "provalio" novinar, jeftinim trikovima diže cijenu Fatiju
FOTO - EPA

Mnogo će se pričati o potezima španskog kluba

Bruka kakva se ne pamti: Barcelonu "provalio" novinar, jeftinim trikovima diže cijenu Fatiju

A. Beganović

Iako je bio "programiran" kao Messijev nasljednik, Ansu Fati, nije opravdao očekivanja, pa ga iz Barcelone žele prodati. A, poznati novinar tvrdi da se španski klub služi jeftinim trikovima kako bi mu podigao cijenu.

"Prodaju ga mediji" ili "diže cijenu preko našeg kluba", komenatiri su sa kojima ste se često susretali tokom prelaznih rokova u Bosni i Hercegovini i regionu.

No, vjerovatno nikada niste čuli da jedan slavni klub, po mnogima među pet najboljih u Evropi, u medije pušta informacije o navodnom interesovanju velikih klubova za njihovim igračem, a sve kako bi mu koliko-toliko podigli cijenu na tržištu.

Upravo to je uradila Barcelona sa Ansu Fatijem, barem tako rvdi novina Josep Capdevila, koji je dobro upoznat sa dešavanjima u "katalonskom ponosu".

Naime, u inostranim medijima se ovih dana pojavila informacija da Bayern i Manchester United svim silama u svoje redove žele dovesti Fatija.

Ipak, danas su pouzdani izvori bliski Bayernu istakli da bavarski klub nema apsolutno nikakvog interesa za pomenutog igrača, a i izvori bliski Unitedu su istakli da United na njegovoj poziciji ima dovoljno dobrih i talentovanih fudbalera, te da su male šanse da se radi o istinitim informacijama.

Oglasi

"Rekao sam ti već da u Barceloni žele skinuti Fatija s grbače. Zato su vijesti o interesu Bayerna i Uniteda za Fatija bile "zainteresirano curenje informacija". Sada iz Njemačke potvrđuju da ne postoji interes Bayerna za Fatija", odgovorio je Capdevila jednom od prijatelja na Tvitteru.

Ansu Fati je prošao sve omladinske kategorije Barcelone, a kada je Messi napustio klub, upravo je on "programiran" za njegovog nasljednika.

No, česte povrede su usporile njegov razvoj, a kako Barcelona nije finanasijski stabilna, ne čudi što hoće da ga se riješi te da na njegovoj eventualnoj prodaji dobro zaradi.

U aktuelnoj sezoni Fati je u prvenstvu odigrao 20 utakmica, ali uglavnom je priliku dobijao s klupe za rezervne igrače. Postigao je tri pogotka, kojima je dodao i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aktuelni ugovor ga za Barcelonu veže do ljeta 2027. godine, a čini se da ni on ne bi imao ništa protiv odlaska iz kluba. Nezadovoljan je statusom, a njegov menadžer Jorge Mendes nedavno je zaprijetio da će biti primoran potražiti novi klub za svog klijenta.

No, čini se da zainteresiranih nema previše, odnosno da i oni koji bi ga želljeli vidjeti u svojim redovima ne mogu ispuniti Barcelonine apetite, pa se lider Primere počeo služiti jeftinim trikovima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Ovim se svi služe
1 0
Jasminn
Super je on, kakav je Ferran Torres
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi