Skoro 20.000 Turaka podnijelo zahtjev promjene imena i prezimena u - Fatih Terim

Svi žele da se zovu kao legenda

Skoro 20.000 Turaka podnijelo zahtjev promjene imena i prezimena u - Fatih Terim

E. Škorić

Generalna uprava za stanovništvo i građanstvo Turske objavila rok za one koji žele promijeniti ime i prezime.

Glavna uprava za stanovništvo i državljanstvo dala je rok do 24. decembra onima koji žele promijeniti ime i prezime putem portala E-uprave u Turskoj.

U samo nekoliko prvih dana primljen je veliki broj zahtjeva, a interesantno da je čak 19.000 zahtjeva bilo vezano za promjenu imena u Fatih Terim.

Ukoliko svi ti zahtjevi budu prihvaćeni, tako će skoro 20.000 turskih državljana nositi ime i prezime kao turska legenda.

Terim je bivši turski reprezentativac i jedna od najvećih legendi Galatasarayja. Kao trenerse proslavio vodeći Galatu u čak četiri mandata, te je dondavno bio trener istanbulskog velikana, a radio je još u Italiji kao trener Fiorentine i Milana.

Kao selektor je Tursku vodio do polufinala Evropskog prvenstva 2008. godine. S Galatom je osvojio čak osam naslova prvaka Turske, tri Kupa i pet superkupova te zemlje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Jedan od najvećih trenerskih uspjeha je osvajanje Kup UEFA 2000. godine, kada je na Parken stadionu u Kopenhagenu Galata na penale pobijedila Arsenal.

Definitivno jedno od najutjecajnijih i najznačajnijih imena turskog nogometa, pa i ne čudi što je veliki broj građana te zemlje odlučio da do kraja godine promijeni ime.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi