Povratak čuvenog Imperatora: Fatih Terim prihvatio 'zabranjeni' posao, velikan predugo čeka titulu
Legendarni stručnjak ide u Grčku (Foto: EPA)

Otišao je u Grčku

Povratak čuvenog Imperatora: Fatih Terim prihvatio 'zabranjeni' posao, velikan predugo čeka titulu

M. Šljivak

Legendarni turski stručnjak Fatih Terim se vraća trenerskom poslu nakon gotovo dvije godine pauze. Imperator je šokirao Tursku, prihvatio je poziv iz Grčke i postao je trener atinskog Panathinaikosa.

Fatih Terim je u 71. godini života prihvatio neočekivan posao. Legendarni Imperator postao je novi trener grčkog velikana Panathinaikosa.

Terim je za turske medije potvrdio da ide u Atinu. Već sutra će odraditi prvi trening s ekipom.

"Da, istina je, dogovorio sam se s Panathinaikosom. Sve je završeno jučer, putujem u Atinu ujutro i prvi trening ću održati poslijepodne", rekao je Terim.

Odluka čuvenog stručnjaka da prihvati poziv 'Zelenih' iz Atine je itekako iznenađujuća s obzirom na zategnute odnose Grčke i Turske koji nikada ne prestaju.

Terim je legenda turskog fudbala. Ne nosi uzalud nadimak Imperator, a kao što je poznato, pola života je posvetio ekipi Galatasaraya.

Oglasi

On je kao igrač nastupao za Galatu od 1974. do 1985., a zatim je u četiri navrata s klupe predvodio istanbulskog velikana, posljednji put u periodu od 2017. do 2022. godine.

Pored Galate u Turskoj je vodio Ankaragucu i Goztepe na početku karijere, a početkom ovog stoljeća je imao kratak izlet u Italiju gdje je vodio Milan i Fiorentinu.

Fatih Terim ostvario najveći uspjeh klupskog fudbala u Turskoj

Fatih Terim je kao trener Galatasaraya ostvario najveći uspjeh klupskog fudbala u Turskoj. On je s voljenim timom 2000. godine osvojio Kup UEFA.

Osam puta je Imperator vodio Galatu do šampionske titule u Turskoj, tri puta je podizao pehar Kupa, a pet puta Superkupa.

Treba napomenuti da je vodio i selekciju Turske i to u tri navrata. Najbolji rezultat je polufinale s Evropskog prvenstva 2008. godine.

Potražite više informacija na temu Super League:

Terim će sada imati šansu da vrati slavu Panathinaikosu. Čak 14 godina atinski tim čeka na titulu prvaka u Grčkoj i vidjet ćemo hoće li s legendom na klupu uspjeti doći do nje.

Panathinaikos je trenutno drugoplasirani tim prvenstva grčke s 34 boda, ispred je PAOK s 35.

Top Komentari

JuventinoBK
To je jedan narod kojeg vjera razdvaja! Ovaj terim je prvi grk! Nema turcina bez azijskih ociju zakosenih! Mrze se braca, jedan narod ccc
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi