Odluka Vlade - bez publike na stadionima do 12. februara naredne godine

Grci pooštrili mjere

Odluka Vlade - bez publike na stadionima do 12. februara naredne godine

Edmir Škorić

Glasnogovornik Vlade u Grčkoj Pavlos Marinakis najavio je da će se utakmice tamošnje fudbalske Super lige igrati bez publike do 12. februara 2024. godine.

Vlada Grčke ulazi u borbu protiv huligana, pa je odlučila da na dva mjeseca zatvori stadione. Kako je rekao predstavnik Vlade, ova mjera će se odnositi i na utakmice grčkih velikana koji imaju svoje B timove u Superligi 2.

‘Sve utakmice grčkog prvenstva odvijat će se iza zatvorenih vrata do 12. februara’, objavio je glasnogovornik vlade Pavlos Marinakis.

Nasilje na tribinama u Grčkoj su nažalost već decenijama normalna pojava. Posljednji incident dogodio se u četvrtak kada je jedan policajac teško povrijeđen u navijačkim neredima tokom odbojkaškog derbija Olympiakos - Panathinaikos u Atini.

Potražite više informacija na temu Super League:

Tom prilikom više desetaka policajaca je povrijeđeno, a uhapšeno je najmanje 400 huligana.

Grčka vlada donijela je odluku da zabrani dolaske navijača na stadione i u evropskim takmičenjima. Utakmica Olympiakosa i TSC-a iz Bačke Topole odigrat će se u četvrtak na stadionu Georgios Karaiskakis bez navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi