Sudije prekinule nogometno prvenstvo u Grčkoj!

Uputili otvoreno pismo za javnost

Sudije prekinule nogometno prvenstvo u Grčkoj!

S. Mlaćo

Prvenstvo u Super ligi Grčke sada je  zvanično prekinuto.

Lopta se n bar prema trenutnom planu neće 'kotrljati' u narednom periodu, a razlog je pomalo i bizaran. Naime, sudije iz ovog ranga takmičenja su stupile u štrajk.

Sudijska organizacija je proglasila bojkot te navela da neće suditi prvenstvene utakmice narednog vikenda. Razlog su sve češći verbalni napadi na sudije, a kasnije i fizički.

Niko ništa nije poduzeo, kao i ni sam Saveza, te su sudije preko svoje organizacije odlučile ovako reagovati.

"Grčke i strane sudije su stalna meta i žrtve. Dobijemo prijetnje, nad nama se vrši nasilje, trpimo nadane, prvo fizičke, pa verbalne, a niko nije kažnjen. Zbog toga smo odlučili da neće suditi na utakmicama, a sve dok ne ne obezbjede sigurni uslovi", napisale su sudije u otvorenom pismu javnosti.

Zanimljivo da je u Atini proteklog mjeseca napadnut nogometni sudija Andreas Gamaris, a navijači su ga gađali kantama goriva. Nešto ranije sudija Tasos Papapetru je dobio prijetnje smrću.

Oglasi

Nogometni savez Grčke se nije oglašavao, iako su to svi očekivali. Velika je bitka za vrh tabele u Super ligi Srbije,a lider je Panathinaikos sa 31. osvojenim bodom. AEK ima 30, a Paok 29.

Navijači nedavno bacili dodatnu ljagu na grčki nogomet

Prije par dana snagu se odmjerili Volos i Olympicaos, a već u petoj minuti neko od navijača je bacio suazavac u teren.

Policija je tada krenula u obračun sa navijačima, a susret je prekinut. Navijači su nakon otga napustili stadion i ružne scene su nastavljene ispred stadiona.

Potražite više informacija na temu Super League:

Time su "navijači" još jednom bili ispred nogometa, a poznato je da u Grčkoj huligani gotovo nemaju mira. Često su u centru pažnje, pa ne čude ni napadi na sudije.

Top Komentari

Antaaaaa
Velika bitka u Super Ligi Srbije, na vrhu je Panathinaikos...pa procitajte sta napišete
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti