Barcelona na pragu novog pojačanja: Igrač Borussije samo čeka znak iz Katalonije

Meunier pravi transfer?

Barcelona na pragu novog pojačanja: Igrač Borussije samo čeka znak iz Katalonije

Eldar Ganibegović

Glavna želja u liku Lionela Messija nije ostvarena na Camp Nou stadionu, no čelnici Barcelone vrijedno rade na dovođenju drugih igrača i čini se da je još jedan blizu potpisa za prvaka Španije.

Thomas Meunier, belgijski desni bek i fudbaler Borussije Dortmund, čeka zvaničnu ponudu od Barcelone, prenosi španski AS. 

Belgijski defanzivac želi da pređe u redove Blaugrane, zbog čega bi odbio mnogo izdašnije ponude, u kontekstu u kojem Barcelona i dalje ima ekonomskih problema.

Reprezentativac Belgije ima još godinu dana ugovora sa Borussijom Dortmund, a trenutno ga još traže u Italiji, u Interu i Juventusu, navodi spomenuti medij. 

Iako ga žele još dva velika evropska kluba, Thomas Meunier sanja da igra u Barceloni. Belgijanac i Blaugrana su bili u kontaktu za transfer prije godinu i po dana, ali do tog transfera nije došlo.

Oglasi

Katalonci sada imaju Sergija Roberta u timu za poziciju desnog beka, a na toj poziciji mogu nastupiti i Jules Kounde i Ronald Araujo, no Xavi bi rado vidio još jednog, pravog desnog beka u redovima svoje ekipe.

Ove sezone je Meunier nastupio 18 puta za Borussiju Dortmund, a njegov učinak je po jedan gol i asistencija u svim takmičenjima. 

Podsjetimo, jutros je španski Sport objavio informaciju kako je Barcelona veoma blizu dovođenja i Ilkaya Gundogana koji je sinoć s Manchester Cityjem osvojio Ligu prvaka.

Naime, Ilkayu Gundoganu ističe ugovor na kraju ovog mjeseca. Pep Guardiola želi da ga produži i zadrži svog kapitena, ali čini se da Nijemac turskog porijekla to nema namjeru uraditi.

Kako je objavljeno, on je donio odluku da napusti klub nakon osvojene triplete ove sezone, te da će njegova naredna destinacija biti Barcelona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Gundogan je član Manchester Cityja od 2016. godine kada je stigao iz Borussije Dortmund, a još je igrao za Nuremberg i Bochum.

Za njegove usluge zainteresovani su bili još upravo Borussia, te Arsenal, no čini se da je na kraju izbor pao na Barcelonu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zure28
Kakav on taraba.
0 1
Galacticosi
Jel i njemu istece ugovor ????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi