Koca ne može doći sebi kada je saznao visinu kazne koja mu prijeti zbog udaranja sudije

Veliku ljagu je bacio na turski nogomet i sada će odgovarati

Koca ne može doći sebi kada je saznao visinu kazne koja mu prijeti zbog udaranja sudije

Samir Mlaćo

Pred kraj prošle godine hit u Turskoj bio je predsjednik Ankaragucua Faruk Koca. Doduše sasvim neslavno, ali o njegovom potezu će se sigurno dugo pričati.

Koca je razočaranjem suđenjem u duelu njegovog tima protiv Rizespora (1:1) ušao u teren i krenuo u obračun sa sudijama.

Niko nije očekivao da će doći zbog fizičkog napada, ali Koca je nokautirao glavnog sudiju Umueta Melera. Meler je ostao ležati na travi, dobio je žestoko povrede oka i na podu je primio par udaraca, a Koca je potpuno izgubio živce.

Pokušali su ga smiriti, no to nije pomoglo, a vrlo brzo Koca je napustio dužnost u svom klubu. Prvenstvo u Turskoj tada je bilo prekinuto na dvije sedmice, a zatim se nastavilo i za sada nema većih incidenata.

Koca je zatim morao pred sudije i opet će u februaru. U prvom izjašnjavanju kazao je da je to prvi put da je ušao u fizički sukob, ali da nije tačno da je sudiju Meleru prijetio da ga će ubiti.

"Izražavam žaljenje zbog svega", rekao je Koca.

Oglasi

Jasno je da to neće puno pomoći bivšem predsjedniku turskog kluba, a očekuje se rigorozna kazna. Svojim potezom bacio je veliku ljagu na turski nogomet, obrukao cijelu ligu, pa turski mediji prenose da mu prijeti čak 13 godina zatvora.

Najveća je to moguća kazna, ali s obzirom na zakone u Turskoj i nije nemoguće da se to upravo i desi.

Treba istaći da je sudija Meler odmah poslije meča prebačen u bolnicu, a već tada je jasno kazao da želi najoštriju moguću kaznu.

"Hoću da znate da želim da odgovorni za napad budu najoštrije kažnjeni. Ovaj incident je gnusan, već je danima u centru pažnje i ne treba ga suditi samo po tome što se desio na tokom utakmice."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Nažalost, nasilje se često događa na svim poljima i proizvodi nepopravljive posljedice", poručio je Meler.

Koca će sigurno završiti u zatvoru, a da li ga blažom kaznom može spasiti stranački kolega i aktuelni predsjednik države Tayyip Erdogan, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi