Pretučeni sudija raskrinkao poznatu barabu i njegovu ulogu u svemu, te poručuje: "Nema oprosta"
Foto - EPA

Halil Umut Meler ne želi da vidi Kocu

Pretučeni sudija raskrinkao poznatu barabu i njegovu ulogu u svemu, te poručuje: "Nema oprosta"

Midhat Šljivak

Turski sudija Halil Umut Meler pretučen je nedavno na terenu od strane predsjednika ekipe Anakaragucu Faruka Koce. Zbog ovog napada Koca je izbačen iz fudbala, njegov slučaj mogao bi se naći pred sudom, a sudija Meler mu je poručio kako mu neće oprostiti.

Halil Umut Meler nema namjeru da pruži ruku pomirenja predsjedniku Ankaragucua Faruku Koci koji ga je pretukao na terenu nakon utakmice s Rizesporom.

Meler je u razgovoru za tursku Sports Arenu istakao kako oprosta nema i da se ovakve stvari ne zaboravljaju.

"Nisam oprostio Faruku Kocu. Neću mu nikad prijeći preko ovoga. Udario me, pao sam, ali ono što mi je najteže palo su udarci dok sam ležao na podu nešto je što u životu nikad neću zaboraviti. Zbog vlastite savjesti mu nikad neću oprostiti", jasna je poruka Melera.

Ističe 37-godišnji sudija kako je ulogu u svemu odigrao i legendarni turski fudbaler Emre Belozoglu. Trener Ankragucua bio je također spreman za napad.

Oglasi

"Nakon utakmice vidio sam i ruke Emre Belozoglua. Trener rivala ga je u međuvremenu sklonio. Emre je konstantno provocirao. Iako se osoba koja me je udarila izvinila meni i porodici, Emre to još nije učinio."

Nije to nikakvo čudo. Emre je poznat kao izuzetno prgav, takav je bio kao fudbaler i očigledno je kao trener još gori.

Emre Belozoglu predvodi ekipu Ankaragucu (Foto: EPA)

Za povratak na travnjak sudija Meler još uvijek psihički nije spreman i neće ga biti neko vrijeme.

"Ne mogu raditi. Nisam psihološki spreman. U svaku utakmicu morate ući psihološki spremni. Ja to trenutno nisam", poručio je ovaj nesretni sudija.

Istanbulspor napustio teren zbog suđenja

Turski klubovi veoma su nezadovoljni suđenjem u ovoj sezoni. Smatraju da sudije ne rade svoj posao na pravi način.

Oglasi

Novi skandal izbio je jučer kada je predsjednik Istanbulspora Ecmel Faik Sarialioglu naredio fudbalerima da izađu s terena u meču protiv Trabzonspora. Razlog je suđenje.

Posljednjeplasirani tim Super lige smatra da sudije od početka sezone rade protiv njih i da su brojne odluke bile skandalozne, uključujući i one na meču s Trabzonsporom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Naša odluka nema veze s Trabzonsporom. Od početka prvenstva nas kradu i mi smo danas odlučili da je dosta i preuzeli smo sve rizike velike kazne", poručio je potpredsjednik Istanbulspora Omer Saral.

Ovaj klub vjerovatno očekuje teška kazna od Fudbalskog saveza Turske i ostaje nam da vidimo kakva će odluka biti donesena.

Top Komentari

Pajkan
Ma marš u pm.I ove sudije kadije kontaju da mogu sve sto im se čefne.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi