Izbacivanje iz fudbala je ništa kakav pakao slijedi za Faruka Kocu!

Platit će skupu cijenu

Izbacivanje iz fudbala je ništa kakav pakao slijedi za Faruka Kocu!

Admin Čaušević

Nakon što je nekoliko dana proveo u bolnici konačno se oglasio Halim Umut Meler te je najavio pakao koji čeka Faruka Kocu. Predsjednik Ankaragucua je praktično doživotno suspendovan iz turskog fudbala, ali najveći problemi u životu za njega tek slijede.

Koca je na kraju utakmice šakom u lice udario Melera, a vrlo dobri sudija je odlučio da se povuče iz suđenje, a sada je i zatražio žestoku kaznu po predsjednika Ankaragucua.

"Hoću da znate da želim da odgovorni za napad budu najoštrije kažnjeni. Ovaj incident je gnusan, već je danima u centru pažnje i ne treba ga suditi samo po tome što se desio na tokom utakmice."

"Nažalost, nasilje se često događa na svim poljima i proizvodi nepopravljive posljedice", poručio je Meler.

"Imam puno povjerenje i u pravosudne vlasti i u pravne komisije FS Turske da će nametnuti odvraćajuće sankcije. Naša bi dužnost trebala biti maknuti se iz ove klime nasilja i zaustaviti svaku silu nasilja", poručio je Meler.

Oglasi

Prva mjera koju je poduzeo FS Turske je izbacivanje Koca iz fudbala, a naredni korak će poduzeti tužilaštvo i sud pošto dosadašnjeg predsjednika Ankaragucua čeka odlazak u zatvor.

Prema turskom kaznenom zakonu, kazneno djelo "namjernog nanošenja povrede", koje je dovelo do hapšenja osumnjičenih, kažnjava se kaznom zatvora od jedne do tri godine.

Također, ako je radnja počinjena "dok je povrijeđena osoba na dužnosti", kazna se povećava za 50 posto i tako doseže do 4.5 godine.

Ako su okolnosti otežavajuće, s obzirom na posljedice, a dovode do "prijeloma ili iščašenja kostiju", kazna se povećava za još jednu polovinu i tako doseže period do šest godina i sedam mjeseci zatvora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Osim toga, kazna se po zakonu pooštrava i to zbog članka "nasilničko ponašanje na sportskom terenu" pa tako Koca može biti osuđen na čak devet godina zatvora.

Inače, ovaj političar i privatnik je stranački kolega predsjednika Turske Tayyipa Erdogana pa ostaje da se vidi da li će politika upetljati prste u cijeli slučaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi