Bayern ga jutros ponizio za sva vremena, mislili su da nije ni došao, a onda se pojavio video

Trenirao je, ali ne s ostatkom tima

Bayern ga jutros ponizio za sva vremena, mislili su da nije ni došao, a onda se pojavio video

Endin Čaušević

Njemački mediji objavili su jutros da se Noussair Mazraoui nije pojavio na treningu Bayerna jer se njegov status u klubu još uvijek ne zna nakon što je javno dao podršku Palestini. No, Marokanac je stigao u trening centar kasnije od svih, ali snimak koji se pojavio na društvenim mrežama jasno pokazuje da stvari baš ne štimaju kako treba.

Mazraoui se našao na velikom udaru kritika javnosti u Njemačkoj jer je prije nekoliko dana osudio napade Izraela na Palestinu u kojim je poginuo veliki broj nedužnih ljudi, a među njima ima i dosta djece.

No, iako nije napisao ništa pogrešno njegova poruka naišla je na osude u Njemačkoj, a čak se i Bayern ogradio od svega toga s jasnom porukom da su oni na strani naroda u Izraelu.

Za Mazraouija čak traže da bude protjeran iz Njemačke, a da mu u Bayernu više neće biti kao ranije vidjelo se kada se Marokanac vratio u Minhen nakon reprezentativnih obaveza.

Mazraoui je sinoć održao sastanak s čelnicima Bayerna na kojem su obje strane istekle svoje argumente za ono što se dešava, a njemački mediji smatraju da će minhenski klub biti primoran da suspenduje Marokanca.

Oglasi

Naznake da je suspenzija jako blizu vidjeli smo jutros kada se Mazraoui nije pojavio na treningu Bayerna kada i svi njegovi saigrači.

Marokanac je došao dosta kasnije od ostalih kada je trening već bio skoro završen. U svlačionici se spremio za trening, a isti je odradio individualno uz jednog od članova stručnog štaba Bayerna.

Mazraoui nije bio ni blizu ostatka tima jutros, te je trenirao na odvojenom terenu kako ne bi bio u centru pažnje. No, kamere su ipak uspjele da ga snime dok se isčekuje odluka Bayerna oko njegovog statusa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navodno, izgovor Bayerna je da Mazraoui ima problema s povredom, ali mediji u Njemačkoj navode da je jasno da Bavarci ne žele nepotrebnu pažnju na treninzima i da je zbog toga Marokanac odvojen od ostatka ekipe.

O njegovom statusu će se raspravljati i danas, a Bild piše da bi se Bayern trebao oglasiti zvaničnim saopštenjem i otkriti da li će Mazraoui biti suspendovan ili će ostati na raspolaganju Thomasu Tuchelu za mečeve koji slijede.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1692778042
Gdje su ove izbjeglice i guzoperači sto navijaju za ovaj ciganski i načistički usrani klub. Usta i njih i vas ****m.
1 1
King_Kenny
...ne javljaju se nesto ovi ghovnari sto navijaju za ovu nacisticku prciju zvanu Bayern?...jel vas stid sto navijate za ovakav klub koji mrzi muslimane?...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi