Nastavljen nevjerovatni niz pobjeda Feđe Dudića - Danas je trijumf bio slađi nego ikad

Radnički 1923 slavio u Surdulici

Nastavljen nevjerovatni niz pobjeda Feđe Dudića - Danas je trijumf bio slađi nego ikad

M. Šljivak

Feđa Dudić i njegova trenerska ekipa preporodili su Radnički 1923. Od dna tabele bh. stručnjak je klub iz Kragujevca doveo do Evrope, a novi trijumf stigao je danas kod Radnika u Surdulici (1:0).

Radnički 1923 savladao je kao gost Radnik u Surdulici s 1:0. Do nova tri boda tim Feđe Dudića stigao je pogotkom kiliana Bevisa u sudijskoj nadoknadi meča.

Bh. stručnjak je tim iz Kragujevca izvukao s dna tabele i uveo ih je u borbu za Evropu. Danas je u Surdulici stigao šesti vezani trijumf, a ovaj je bio naročito sladak jer je došao u nadoknadi.

Izuzetno težak rival bio je Radnik. Iako na posljednjem mjestu tim iz Surdulice je pokazao da će biti neugodan za sve ove sezone, pa je Radnički za trijumf morao čekati do same završnice.

Dudićev tim je u finišu meča promašivao nemoguće. U jednom napadu je dva puta pogođena prečka, bilo je tu još nevjerovatnih promašaja, a zatim su se napadi ipak isplatili.

Igrala se 92. minuta kada gosti stižu do trijumfa. Kilian Bavis je iskoristio šansu i postigao je pogodak za pobjedu Radničkog i veliko zadovoljstvo u Kragujevcu.

Oglasi

Ovo je dakle šesti vezani trijumf Radničkog. Feđa Dudić i ekipa rade fenomenalan posao i po svemu sudeći, do kraja sezone bi se mogli boriti za Evropu.

Ekipa iz Kragujevca trenutno je na petom mjestu tabele Super lige. Skupili su 38 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Čukarički.

Treba svakako napomenti da je Dudić ovaj meč, kao i prethodni, gledao s tribina. Razlog je suspenzija koju je imao od Fudbalskog saveza Srbije.

Ipak, bez obzira na to fudbaleri Radničog su odigrali jako dobar susret. Posebno se to odnosi na drugo poluvrijeme i prednost je definitivno mogla biti i veća.

Ogroman broj bh. fudbalera nastupao je na obje strane. Kod Radnika tu su Edin Rustemović, Dženan Zajmović i Haris Hajdarević. Kod Radničkog igrao je Mehmed Ćosić, a Besim Šerbečić i Ljubiša Pecelj su odgledali meč s klupe.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, 24. kolo:

Radnik - Radnički 1923 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi