Dudić trener mjeseca u Super ligi Srbije, Šerbečić u idealnom timu
Dudić je sa tribina vodio veći dio jučerašnjeg meča FOTO: Nenad Kotlajić

Radnički je sve iznenadio sjajnim igrama

Dudić trener mjeseca u Super ligi Srbije, Šerbečić u idealnom timu

S. Mlaćo

Radnički iz Kragujevca je hit u Super ligi Srbije.

I jučer je Radnički upisao pobjedu, te tako nastavio pozitivni niz i trenutno je na petom mjestu. Prije dolaska na klupu bh. trenera Feđe Dudića, Radnički je bio fenjeraš i očekivala se velika bitka za opstanak.

Dudić je brzo posložio kockice i o Radničkom se priča u cijelom regionu.

Ove zime Dudić je odlučio pojačati ekipu sa imenima dobro poznatim ljubiteljima Premijer lige. Stigao je iz Širokog Brijega Tomislav Dadić, iz FK Sarajevo Besim Šerbečić i iz FK Željezničar Mehmed Ćosić.

Sjajno su se snašli, te odmah izborili mjesto u početnoj postavi.

Sada je priznanje dobio Šerbečić, ali i Dudić. Naime, portal SportalRS je izabrao najbolji tim Super lige za mjesec februar.

Oglasi

Ističu da su odigrane samo tri utakmice, te da je bilo teže odabrati najboljih jedanaest. Navode da su igrači Radničkog 'otjerali' vječite iz najboljih 11, jer su ranije najviše mjesta dobijali upravo nogometaši Partizana i Crvene zvezde.

Mjesto u idealnom timu našao je Šerbečić, koji je ove zime stigao sa Koševa gdje se nije našao u planovima Simona Rožmana, iako je to svima bilo blago rečeno 'čudno'.

"Šerbečić predstavlja stub odbrane velikog iznenađenja ovog proljeća. Radnički je u nastavku upisao sve pobjede", navodi se u opisu.

Pored Šerbečića u idealnom timu mjeseca su i njegovi saigrači iz Radničkog Kilian Bevis i Wajdi Sahli.

Za trenera mjeseca izabran je očekivano šef struke Radničkog Feđa Dudić, bivši trenera GOŠK-a, Veleža i Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Radnički je sa Dudićem iznenadio mnoge, nemaju velike zvijezde u timu, a opet su nastavili sa dobrim rezultatima i igrama. To ga promoviše za najboljeg trenera u februaru 2024. godine", navodi se u opisu, uz riječi atraktivne voditeljice Jovane Novaković.

Radnički je trenutno petoplasirani sa tri boda zaostatka za četvrtoplasiranim Čukaričkim. U narednom kolu ovaj tim gostuje kod Radnika iz Surdulice, a na klupi neće biti Dudića koji je jučer isključen u duelu protiv IMT Beograd (1:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije