Ljutiti Dudić ispričao zašto je dobio crveni, govorio o sramoti protivnika, pa "kupio" sve Bosance

Nakon nove pobjede

Ljutiti Dudić ispričao zašto je dobio crveni, govorio o sramoti protivnika, pa "kupio" sve Bosance

E. Oštraković

Radnički iz Kragujevca kojeg sa klupe predvodi Feđa Dudić uspio je na svom terenu ostvariti pobjedu protiv IMT-a sa 1:0 u okviru 23. kola Superlige Srbije.

Bila je to četvrta uzastopna pobjeda za igrače Radničkog u drugom dijelu prvenstva i sada se nalaze na diobi četvrtog mjesta na tabeli.

Nakon utakmice pred kamere je stao Feđa Dudić. Odmah je komentarisao detalj iz 30. minute kada je dobio crveni karton zbog prigovora.

"Prije svega želim da kažem da sam bez ikakvog razloga utakmicu proveo na tribinama. Na jedan faul, gdje sam rekao "zašto faul?" odma se poteže crveni karton. Nisam stigao ni pola riječi da izgovorim, ali dobro, to je taj kriterij. Valjda se na meni ovdje bilduje kriterij.

Nema veze, srčano vodim utakmice, dajem sve od sebe na svakoj utakmici i upoznali su me već. Možeš nekad i dami propustiš kada reagujem kako reagujem. Prećutimo i mi nekad kad sudija propusti da svira nešto", jasan je bio Dudić.

Nakon toga Dudić je pohvalio svoje igrače.

Oglasi

"Zasluženo smo pobijedili. Mogli smo i ranije da završimo utakmicu, da odemo na dva razlike. Dešava nam se loš ulazak u utakmicu, kao protiv Vojvodine, ali dobro smo se snašli. IMT ima dosta kvalitetnih igrača, znali smo da će biti ovakva utakmica.

Sada nas svi gledaju dosta drugačije, veliko je sve ovo što radimo i svi treba da cijene ovo. Igramo fudbal, današnji gol koji smo dali, dali smo iz fudbalske akcije", rekao je Dudić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Nakon toga Dudić je imao i prigovor na protivnika.

"Moram još nešto da kažem. Mi dva puta izbacimo loptu, a protivnik dva puta neće da vrati loptu. Pa, čine se bavimo mi? Gdje je fair play? Čemu nas uči UEFA? Respektu? U Ivanjici imamo 11 na 10, povrijeđen je Milošević, a ja kažem protivničkom golmanu da izbaci loptu, da bismo je vratili. To je fair play. Ovo danas je bio sramotan potez, ne jednom nego dva puta. Još na kraju da čestitam građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti, ponosan sam i mislim da dostojno predstavljam svoju zemlju ovdje u Srbiji", završio je Dudić.

Top Komentari

velez mo
Fergusone,Garantujem da cemo te ubrzo gledati u Ligama Petice.Sretno Majstore
1 0
Zax
Dudic odlican trener,aradnicki akragujevac odlicno mjesto za nastavak karijere.Covjek je sa zadnjeg mjesta u borbi za evropu trenutno doveo crvene djavole.U kragujevcu pocinje izgradnja u maju novog stadiona od 20 000 hiljada mjesta i javna je tajna da Milan Mandaric ulazi u klub i bice to jedan vrhunski klub u buducnosti.Bravo majstore
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi