Feđa Dudić održao obećanje i skresao igrački kadar FK Velež: 9+1 su bivši u Mostaru!

Remont ekipe

Feđa Dudić održao obećanje i skresao igrački kadar FK Velež: 9+1 su bivši u Mostaru! · Saznajemo

M. Šljivak

Feđa Dudić preporodio je Velež od dolaska na klupu ovog tima.

Rođeni su iz kola u kolo igrali sve bolje, a jako dobra polusezona zaključena je pobjedom protiv Željezničara na Grbavici, pa se na odmor otišlo u jako dobrom raspoloženju.

Velež će međutim u nastavak sezone ući bez nekoliko fudbalera. Dudić je održao obećanje i skresao je igrački kadar i nekolicina ih neće nositi dres mostarskog tima na proljeće.

Klub je raskinuo ugovore sa Marquesom, Kalezićem, Skokom, Dudićem i Kuduzovićem. Interesantno je svakako da je zbog onog što je Kuduzović napravio za ekipu prethodnih godina, rukovodstvo odlučilo da mu finansira upis za trenersku B licencu.

Pored fudbalera sa kojima je raskinut ugovor nekoliko igrača će na posudbu. To su Samardžić, Alikadić, Rahimić i Mandžuka. Mandžuka je tražio raskid ugovora, pa će klub o njemu naknadno donijeti odluku.

Također, upitan je status Valmira Berishe. On će pokušati u narednom periodu dobiti papire po kojima ne bi bio stranac, a ako u tome ne uspije, klub će donijeti odluku o njegovoj budućnosti.

Dudić je otkrio i kako će Velež pokušati da dovede određena pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ostajemo na 17+3 igrača od kojih je Zeljković povrijeđen. Pokušat ćemo u ovom prelaznom roku da dovedemo četvoricu kvalitetnih fudbalera, što će biti dovoljno za polusezonu koja slijedi", rekao je Dudić za SportSport.ba.

Nema dileme da će Velež imati šta da pokaže i u drugom dijelu sezone, a sigurno da bi Dudić sa pravim pojačanjima mogao napasti i gornji dio tabele.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Jedini klub trenutno koji radi sve onako kako treba. Nisam iz Mostara ali svaka cast. Sretno dalje
38 2
starmac
Tako je DUDA.A jos da se zahvalim Kuduzovicu za sve sto je do sada dao za ROĐENE.KUDUZE hvala ti na svemu i svaka cast upravi na ovom korektnom potezu.Sve najbolje u buducoj karijeri.
23 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi