Elektroprivreda HB sa po 200.000 KM sponzoriše Zrinjski i Široki Brijeg

Drugu godinu u nizu

Elektroprivreda HB sa po 200.000 KM sponzoriše Zrinjski i Široki Brijeg

E. Škorić

JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne je u vrijeme pandemije koronavirusa "počastila" premijerligaše Zrinjski i Široki Brijeg sa po 200.000 KM na osnovu sponzorstva.

Naime, Elektroprivreda je 8. maja raspisala postupak javne nabavke usluga reklamiranja vrijedan 200.000 KM putem nogometnog kluba s područja Mostara, a samo 12 dana kasnije je isti iznos odvojila za reklmiranje drugog nogometnog kluba, ali s područja Širokog Brijega.

Na kraju je odlučeno da najbolje kotiraju HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg iz spomenuta dva grada, pa su i jednom i drugom klubu izdvojeni novčani iznosi po 200.000 KM na osnovu sponzorstva.

U nabavci za područje grada Mostra ponuđači su morali da posjeduju licencu za nastup u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2019/2020. godina, licencu za nastup u UEFA ligi i da je bio učesnik u evropskim takmičenjima u prethodne dvije sezone. Od ponuđača se traži da raspolaže stadionom opremljenim digitalnim semaforom i "plutaćujom trakom", te da ima stadion sa najmanje 8.000 sjedećih mjesta, od kojih je 1.000 natkrivenih, reflektorskom rasvjetom za igranje noćnih utakmica… Nešto u šta se savršeno uklopio jedan od dva mostarska premijerligaša - HŠK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče druge nabavke, one iz Širokog Brijega, tražilo se da ponuđač treba posjedovati također licencu za Premijer ligu, da ima stadion s kapacitetom od najmanje 5.000 sjedećih mjesta i 3.000 natkrivenih i da ima plutaćuju traku i reflektore za odigravanje noćnih utakmica. Naravno, jasno je da to može priuštiti samo i jedino NK Široki Brijeg.

Dva spomenuta kluba su i prošle godine dobila također na isti način i od iste kompanije po 200.000 KM.

FOTO: Buka.com
Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

GigantMostarski
Ovo je sponzorstvo, sta se bunite? Zasto drzava ne pomaze bh klubovima bolje to se zapitajte, a za ovog idiota sto pise stovatelji blajburga, u tom klubu igraju i hrvati i bosnjaci i srbi. Cak vise bosnjaka koji s ponosom nose grb HSKZ!
0 3
Ekspert
Pa daje li ELEKTROPRIVREDA BiH novac nebošnjačkim klubovima ili ELEKTROPRIVREDA RS - a nesrpskim? Nažalost, takva nam je država. Zar bi i uzeli novac od ELEKTROPRIVREDE HERCEG - BOSNE????
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi