U najboljim godinama otišao iz Evrope, a sinoć cijeli svijet podsjetio kakav top ima u lijevoj nozi

Spetakularan pogodak Bernardeschija

U najboljim godinama otišao iz Evrope, a sinoć cijeli svijet podsjetio kakav top ima u lijevoj nozi

Endin Čaušević

Toronto je sinoć na svom terenu pobijedio Dallas sa 3:1, a utakmicu je obilježio italijanski fudbaler Federico Bernardeschi koji je zabio spektakularan pogodak.

Ovaj 30-godišnji Italijan iznenadio je sve kada je prije dvije godine na vrhuncu karijere i u najboljim igračkim godinama odlučio da napusti Juventus i kao slobodan igrač potpiše za Toronto.

Bernardeschi igra već skoro dvije godine u američkom MLS-u i tu i tamo ponekad pokaže kakav talenat ima. Tako je bilo i sinoć u meču protiv Dallasa kada je Italijan briljirao i zabio nestvaran pogodak.

Bivši igrač Juventusa i Fiorentine je briljirao sinoć protiv Dallasa u pobjedi Toronta rezultatom 3:1 i postigao je dva pogotka, a učinak je mogao biti i bolji.

Da će Bernardeschi biti glavna priča ovog meča vidjelo se u finišu prvog poluvremena. Italijan je u 39. minuti uspio da zabije gol za 1:0, ali je isti na kraju poništen zbog ofsajda.

U trećoj minuti sudijske nadoknade penal za Toronto. Bernardeschi je bio taj koji je namjestio loptu na bijelu tačku i njegov udarac odbranio je golman Dallasa, ali se lopta odbila upravo u noge Italijana koji je iz drugog pokušaja pogodio za 1:0.

Oglasi

Međutim, najljepši trenutak ove utakmice desio se u 52. minuti kada je cijeli stadion aplaudirao Bernardeschiju.

Italijanski fudbaler zabio je spektakularan pogodak za 2:0 i podsjetio fudbalski svijet kakav top ima u lijevoj nozi.

Toronto je pobjedu u ovoj utakmici osigurao u 82. minuti kada je Longstaff zabio gol za 3:0, dok je pet minuta kasnije Junqua postigao utješni pogodak za Dallas i postavio je konačnih 3:1.

Za Bernardeschija ovo su bili prvi golovi u novoj sezoni MLS-a. Italijan na 11 mečeva pored dva postignuta gola ima i dvije asistencije.

Inače, s Torontom ima ugovor do kraja 2026. godine i mnogi se pitaju da li će se vraćati u Evropu jer je jasno da bi on na vrhunskom nivou imao još mnogo toga da ponudi s obzirom da je tek nedavno napunio 30 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi