Lukaku je učinio dosta gluposti, ali niko ga nije "spustio" kao Materazzi: Izjava koju će pamtiti
FOTO: EPA

Italijanski bivši fudbaler nije birao riječi

Lukaku je učinio dosta gluposti, ali niko ga nije "spustio" kao Materazzi: Izjava koju će pamtiti

Haris Zilić

Transfer Romelua Lukaku u redove Rome glavna je tema bila u Italiji ovo ljeto. Lukaku je napustio Intres, dogovarao je sa Juventusom na kraju je završio u Romi što je mnoge iznenadilo u Italiji, ali i fudbalskoj Evropi.

Ponašanje belgijskog fudbalera se mnogim nije svidjelo, a ne treba spominjati da je najviše razljutio navijače Intera.

Ne toliko zbog činjenice da je potpisao za Romu koliko zbog saznanja da je pregovarao sa Juventusom i to prije prošlosezonske finalne utakmice Lige prvaka protiv Manchester Citya.

Mnogi legendarni fudbaleri su komentarisali ponašanje Lukaku, a najžešći je bio Marco Materazzi (50) legendarni defanzivac Intera i reprezentacije Italije.

"Sramota je kako se Lukaku ponašao. Kada je došao u Inter svi su ga poštovali od saigrača do navijača. Ne znam koji su bili motivi da tako grozne stvari uradi prema klubu, ali svako u životu odgovara za svoje postupke, tako će i Lukaku", rekao je Materazzi i dodao:

Oglasi

"Neka sada zabija u Romi, ali nadam se da Interu neće zabiti. On nije svjestan kakva ga atmosfera čeka na Meazzi kad bude dolazio. Vidjet ćemo na kraju čiji je potez bio ispravan."

Inter i Roma ligaški duel igraju 29. oktobra u okviru desetog kola Serie A i nema sumnje da belgijskog napadača u Milanu čekao pakao.

"Zna on to sve, pravi se lud. Jednom je već izdao klub, sada opet, misli da je mangup. Ali opet kažem, svako ima svoj životni put, bira sebi šta je najbolje, vrijeme će pokazati šta je Lukako zapravo uradio."

Za Lukaku je to treća avantura i prva u dresu nekog drugog kluba a da nije Inter u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nema sumnje da će duel Intera i Rome privući ogromnu pažnju kako italijanske, tako i evropske fudbalske javnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi