Otac mu je bio legenda Reala, a on odbio sve velike klubove samo da bi igrao s Messijem

Federico odabrao novi klub

Otac mu je bio legenda Reala, a on odbio sve velike klubove samo da bi igrao s Messijem

E. Škorić

Mnogi mladi fudbaleri žele da jednog dana upoznaju svoje idole, a rijetki dočekaju i to da budu na terenu sa slavnim Argentincem.

Iako mu je otac bio legenda Real Madrida, sin Fernanda Redonda, Federico (21), odlučan je da potpiše za Inter Miami i da igra sa Lionel Messijem,

21-godišnji defanzivni vezni fudbaler smatra se izuzetno talentovanim, tražili su ga mnogi veliki timovi u Evropi, ali njega je zanimalo samo da bude zajedno sa nekadašnjom zvijezdom Barcelone, Messijem.

Predviđalo se da će se Federico ovog ljeta pridružiti jednom od pet najboljih evropskih klubova, a Barcelona je također imala plan da ga potpiše, ali Argentinac je odbio.

Pored Barcelone bio je interesantan i Bayernu, Milanu, Liverpoolu, te Real Madridu, ekipi za koju je sa dosta uspjeha igrao njegov slavni otac Fernando Redondo.

Oglasi

Inter Miami je, prema tvrdnjama Fabrizija Romana, već osigurao dolazak Argentinca, koji je nastupao za Argentinos Juniorse, a navodno će biti plaćen osam miliona eura.

Upravo je Lionel Messi bio taj koji je pomogao Inter Miamiju da ga kupi. Ipak, vjeruje se da će prije ili kasnije Federico Redondo iz Sjedinjenih Država otići u Evropu i da će zaigrati u nekom od tamošnjh velikana.

Njegov otac Fernando je također igrao za Argentinos Juniorse, odakle je prešao u Španiju, ali je prije Reala nastupao za Tenerife, a igrao je prije umirovljenja još za Milan u Italiji.

Čak tri puta je osvajao Ligu prvaka, jednom s Milanom i dva puta sa Realom. S Kraljevima ima dva naslova španskog prvaka i osvojen Scudetto s Milanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi