Gađao duhove: Igrač Reala se pobrinuo za najlošiji slobodnjak ove godine

Obrukao se

Gađao duhove: Igrač Reala se pobrinuo za najlošiji slobodnjak ove godine

A. Čaušević

Sezona 2022./23 bit će velika za Federica Valverdea u dresu Real Madrida.

Nakon odlaska veznog igrača Casemira u Manchester United, urugvajski internacionalac će dobiti više odgovornosti od strane Carla Ancelottija.

Ovaj 24-godišnjak, koji se pridružio Real Madridu iz Penarola 2016., zapravo je ključni dio ekipe Los Blancosa već nekoliko godina.

Odlaskom Casemira ulogu u veznom redu nakon odlaska Casemira, au prvoj utakmici kluba bez brazilskog napadača u subotu navečer, Valverde je bio izuzetan.

Svestrani fudbaler zabio je u 4:1 pobjedi Real Madrida u gostima kod Celte u Vigu, a Karim Benzema, Vinicius Junior i Luka Modrić bili su drugi strijelci za prvaka Španije.

Valverde je odradio punih 90 minuta, igrajući i na poziciji desnog krila i na centralnom veznom redu, te generalno gledajući bio je odličan.

Oglasi

Međutim, u prvom poluvremenu je imao jako loš potez zbog kojeg će neko vrijeme biti meta ismijavanja na društvenim mrežama.

Pri rezultatu 1:1 nedugo prije odlaska na odmor, Valverde je pokušao stvoriti priliku za svoju ekipu iz situacije slobodnog udarca - ali je to uradio užasno.

Pokušao je pronaći Modrića koji je stajao na rubu kaznenog prostora, ali je to uradio katastrofalno te je lopta završila u autu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nažalost za Valverdea i Real Madrid, lopta nije prošla ni blizu hrvatskog veznjaka. Umjesto toga, Valverdeov pokušaj preletio je preko njegove glave i otišao na suprotnu stranu.

Bez dileme da se radi o jednom od najlošijih slobodnjaka u dosadašnjem dijelu sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Naslov retardiran kao i autor ovog testa
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi