Carlo Ancelotti otkrio ko bi ga mogao naslijediti u Real Madridu: "Poznaje klub, popularan je..."

Italijanski stručnjak dao svoje mišljenje

Carlo Ancelotti otkrio ko bi ga mogao naslijediti u Real Madridu: "Poznaje klub, popularan je..."

Eldar Ganibegović

Harizmatični Carlo Ancelotti radi po drugi put u karijeri kao trener Real Madrida. Sve više se priča o tome da od sljedeće sezone neće biti na toj funkciji, a sada je i on sam dao mišljenje ko bi mogao da ga naslijedi.

Od ljeta 2021. godine na klupi Real Madrida po drugi put u trenerskoj karijeri je Carlo Ancelotti. Ugovor ima do kraja maja 2024. godine i pitanje je da li će ga produžiti.

Italijanski stručnjak se sve više povezuje s klupom Brazila. Podsjetimo, tamo kao privremeni trener radi Fernando Diniz.

Dok se 64-godišnjak seli u Brazil, druga imena se povezuju s dolaskom na klupu Real Madrida. Najviše se priča o Xabiju Alonsu koji sjajno vodi Bayer Leverkusen i pretendira na titulu prvaka Njemačke.

O njemu je u dosta pozitivnom kontekstu sada govorio i sam Carlo Ancelotti. Smatra Italijan da bi Xabi Alonso mogao biti njegov legitiman nasljednik na Santiago Bernabeu stadionu.

"Ne razmišljam o svojoj budućnosti. Ponosan sam što se u Brazilu priča o meni i ni o čemu drugom. Sačekat ću zadnji dan u Real Madridu", rekao je Ancelotti, pa nastavio o Alonsu:

Oglasi

"On je bio sjajan igrač i ima fantastičnu trenersku karijeru. Ima profil da bude menadžer Real Madrida jer poznaje klub i veoma je popularan."

Ostaje da sačekamo kraj sezone i vidimo nakon toga šta će biti. Jasno je da je Xabi Alonso i miljenik navijača Los Blancosa, čiji je dres nosio u toku igračke karijere.

Upravo je Alonso na početku trenerske karijere radio u Real Madridu. Od ljeta 2018. do 2019. radio je u Akademiji Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zatim je bio trener Real Sociedada, odnosno B tima ovog kluba. Vodio ih je na 98 utakmica u periodu od tri godine i imao prosjek od 1,46 poena po meču.

Petog oktobra 2022. godine zvanično sjeda na klupu Bayer Leverkusena, a naročito je dominantan ove sezone gdje se s Bayernom bori za titulu prvaka Njemačke.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi