Na dan kada postavlja čudesni rekord, Real je Modriću zabio nož u leđa!

Nakon dobre, stiže i loša vijest za Hrvata

Na dan kada postavlja čudesni rekord, Real je Modriću zabio nož u leđa!

Admin Čaušević

Real Madrid će protiv Cadiza postaviti rekord Real Madrida. Bez obzira što će se naći u startnoj postavi za hrvatskog veznjaka ne dolazi uopšte lijepa vijest pošto su Kraljevi odlučili već da povuku konkretan potez i tiče se osvajača Zlatne lopte.

Brojne povrede, pogotovo u veznom redu, omogućit će Luki Modriću da bude starter protiv Cadiza te po 504. put u svojoj karijeri obuće dres popularnih Los Blancosa.

Danas bi trebao pasti i novi rekord koji će biti u vlasništvu Hrvata pošto je Modrić na putu da odigra svoj 161. meč za Real nakon napunjenih 35 godina.

Dosadašnji rekorder je bivši golman Francisko Buyo koji je nakon proslavljenog 35. rođendana za Kraljeve upisao 160 utakmica, ali će ga osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine prestići.

Rijetko je ko očekivao da će Modrić doći do takvog učinka, ali je na putu da postavi rekord koji će biti teško dostižan u narednim decenijama.

Oglasi

Proteklih dana se pojavila informacija kako Modrić planira i svoj ostanak u Madridu, tj. nastojat će da se izbori za produženje ugovora za još jednu sezonu, ali danas stižu loše vijesti.

Eduardo Camavinga i Aurelien Tchouameni su već postali starteri u Realu, a naredni koji stiže je bivši izdanak Kraljeva, Sergio Arribas i smatra se Modrićevim nasljednikom.

Real je Arribasa prošlog ljeta prodao Almeriji za 8 miliona eura, ali je u ugovor umetnuo ugovor da mu pripada 50% od naredne prodaje.

Sergio Arribas briljira ove sezone i Real ga planira dovesti za 20 miliona eura

Kako otkupna klauzula za Arribasa iznosi 40 miliona eura, to znači da će Real ovog igrača vratiti za duplo manji iznos, odnosno za 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 22-godišnji Španac igra zaista briljatno ove sezone, iako mu je primarni zadatak organizacija igre već je uspio postići pet golova i prvi je strijelac Almerije.

Planovi na dovođenju Arribasa te od ranije urađeno podmlađivanje veznog reda su jasan signal Modriću da se može pripremati na odlazak bez obzira na njegovu silnu želju da ostane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antiTrojkas
Jebbo vas Modric vise!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti