Pred Benzemu i Modrića Real je stavio iste ugovore: Francuzu je bilo dovoljno samo da vidi platu...

Španski novinari otkrili detalje

Pred Benzemu i Modrića Real je stavio iste ugovore: Francuzu je bilo dovoljno samo da vidi platu...

Admin Čaušević

Luka Modrić je odlučio ostati, a Karim Benzema otići iz Real Madrida. U ponedjeljak navečer novinari koji prate svakodnevna dešavanja u Realu su otkrili šta se dešavalo prilikom donošenja odluka hrvatskog veznjaka, odnosno francuskog napadača.

Real Madrid je u ponedjeljak saopštio da će Modrić do 2024. godine biti član Kraljevskog kluba, dok je nekoliko sedmica ranije nakon 14 godina Benzema digao sidro te dolučio da karijeru nastavi u Al Ittihadu.

U emisiji El Larguero Cadene SER novinar Antonio Romero je govorio o reakcijama Benzeme i Modrića kada im je Real ponudio ugovore za produženje saradnje.

Za Hrvata je Romero rekao da nikad nije bila stvar u novcu, dok je Francuz napravio grimasu kada je vidio da će zarađivati isto.

"Benzema je imao klauzulu za produženje, ali je napravio grimasu kada je vidio da će isto zarađivati", kazao je Romero te dodao:

Oglasi

"Modrić nikada nije razgovarao o novcu s Madridom. Nije iskoristio prednost ponuda koje je imao".

Kapiten Vatrenih je u prošloj sezoni u Realu zarađivao 16.6 miliona eura neto, a Saudijci su mu navodno nudili i do 200 miliona eura, a on je odlučio da ostane. 

Sa druge strane Benzema je imao identičnu platu u Realu kao Modrić, međutim nakon određenog perioda razmišljanja odlučio je prihvatiti ponudu sa arapskog poluostrva.

Iskusni 36-godišnjak je potpisao ugovor sa Al Ittihadom prema kojem će imati godišnju platu od 100 miliona eura, dok je dobio i bonus od 20 milona za promociju Saudijske Arabije.

"Ja sam musliman, Saudijska Arabija je muslimanska zemlje i želim tu živjeti", rekao je Benzema prilikom predstavljanja.

"Lijepo je biti u muslimanskoj zemlji gdje već osjećam da me ljudi vole. To će omogućiti da započnem novi život."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim da naučim fluentno govoriti arapski jezik, to mi je važno. Sveta kuća Mecca je blizu Džede i to je meni kao vjerniku važno."

"Ja sam na svom mjestu. Kada sam pričao sa porodicom, svi su bili sretni, zaključilti samo da je naše mjesto u Saudijskoj Arabiji", poručio je osvajač Zlatne lopte.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi