Saudijski milioni Modrića ne mogu kupiti, navijači Reala prema Benzemi pokazali pravo lice!

Luka ostaje u kraljevskom klubu

Saudijski milioni Modrića ne mogu kupiti, navijači Reala prema Benzemi pokazali pravo lice!

Endin Čaušević

Real Madrid potvrdio je danas da je Luka Modrić produžio ugovor s kraljevskim klubom na još godinu dana i odlučio ostati na stadionu Santiago Bernabeu. Otkriveno je i kakvu ponudu je odbio hrvatski reprezentativac kako bio ostao u Realu, a nakon toga krenula je lavina kritika i to na račun Karima Benzeme.

Modrić je u Real Madrid stigao još prije 11 godina iz Tottenhama i s Kraljevima je uspio da osvoji sve što je mogao.

Ugovor mu je završavao krajem ove sedmice, ali nekoliko dana prije samog isteka iz Madrida su stigle sjajne vijesti, a to je da će Modrić i naredne sezone igrati u dresu kraljevskog kluba.

Do samog kraja bilo je neizvijesno da li Modrić ostaje ili ne, no želja hrvatskog veznjaka uvijek je bila jasna, a to je ostanak u Madridu bez obzira na sve.

Iako je dobio i astronomsku ponudu iz Saudijske Arabije na kraju je Modrić odlučio da to odbije jer mu je ljubav prema Real Madridu važnija od svega. Iako je mogao zaraditi novac kojim bi osigurao i svoje unuke na kraju nije mogao preko svog ponosa.

Oglasi

Dok se ukazala prilika za novim ugovorom i ostankom u Realu iskusni veznjak se nije mnogo mislio i odmah je prihvatio ponudu i potpisao novi ugovor s Kraljevima.

Međutim, nakon što je Real Madrid objavio da Modrić ostaje i da je produžio ugovor na meti navijača ovog kluba neočekivano se našao Karim Benzema.

Otkriveno je da je i Modrić imao bogatu ponudu iz S. Arabije, ali za razliku od Benzeme njemu je Real Madrid bio na prvom mjestu i nije htio na takav način nakon toliko godina da napusti Kraljeve.

Zbog toga su navijači žestoko počeli da kritikuju Benzemu koji je u posljednji tren odbio ostanak u Realu i otišao je u Al Ittihad.

Iako je 14 godina bio u Realu i tom klubu donio mnoštvo trofeja jasno je da mu navijači tog kluba ne mogu tako lako oprostiti što je otišao iz kluba na takav način iako je imao mogućnost da produži ugovor, pa čak u Realu završi karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Modrić je razmišljao totalno drugačije od Benzeme. Uvijek je govorio da je za njega želja da u Realu završi karijeru, a čini se da bi se to moglo i ostvariti. Odbio je silne milione da ostane u jednom od najvećih klubova svijeta gdje više možda neće imati minutažu kao prije, ali to njemu očito nije važno.

Nekada ljubav prema fudbalu su jači od novca, a Modrić nam je najbolji primjer za to.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
benzema je nula od čovjeka. zamisli ucjenjivao prijatelja i suigrača "nezgodnim" snimcima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi