Sjećate li se Valverdeove šake Baeni? Upravo je završeno suđenje i poznat je ishod

Urugvajac se izvukao

Sjećate li se Valverdeove šake Baeni? Upravo je završeno suđenje i poznat je ishod

Eldar Ganibegović

Federico Valverde je krajem prošle sezone imao sukob s Alexom Baenom, igračem Villarreala. Završen je proces u tom slučaju i Urugvajac se izvukao.

Krajem prošle sezone Real Madrid je izgubio 3:2 od Villarreala, no utakmicu je na kraju obilježilo "treće poluvrijeme".

Više od rezultata utakmice pričalo se i pisalo o napetosti između Federica Valverdea i Alexa Baene.

Veznjak Reala navodno je šakom udario suparnika na klupskom parkingu jer mu je rekao: "Plači jer ti se sin neće roditi". U to vrijeme supruga Urugvajca borila se da održi trudnoću.

Alex Baena je slučaj prijavio policiji. Nakon nekoliko sedmica konačno su donesene odluke o Valverdeu i može se reći da se Urugvajac izvukao.

U jednom se trenutku činilo da bi Valverde mogao dobiti suspenziju iz fudbala na najviše šest mjeseci – takva je odredba unesena u Zakon o sportu u Španiji.

Oglasi

Istražni sudac u FS Španije tražio je za Urugvajca suspenziju od pet utakmica. "El Chiringuito" je izvijestio o mogućoj suspenziji do čak 12 utakmica.

Međutim, portal relevo.com javlja kako je Takmičarska komisija donijela konačnu odluku i neće kazniti igrača Real Madrida. Odluka je u skladu sa sudskim presudama.

"El Espanol" dodaje da je Baenino svjedočenje sadržavalo ozbiljne netačnosti u odnosu na ono što su zabilježile kamere na stadionu Santiago Bernabeu.

Sudac madridskog suda izjavio je 3. jula u presudi da "počinjenje zločina koji je doveo do slučaja nije propisno potkrijepljeno". Zbog toga je cijeli slučaj odbačen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Federico Valverede nalazi se s Real Madridom na turneji u SAD-u i postigao je dva pogotka u pobjedi protiv Milana od 3:2. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

trzac
Hahaha. Pa da je igrac Barcelone ovo uradio vjerovatno bi fudbal gledao na tv-u narednih pola godine ali u Spaniji vrijede jedna pravila za igrace Reala, a skroz druga za sve ostale.
1 0
YouTalkinToMe
To nije bilo sporno od početka jer ipak je to igrač fašista, nego je li kažnjen baena.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi