Srbi hvale Dudića: Fenomen Feđa
FOTO: Nenad Kotlajić

Sa Radničkim je već sada napravio velike stvari

Srbi hvale Dudića: Fenomen Feđa

S. Mlaćo

Bh. trener Feđa Dudić sa posljednje pozicije započeo je trenerski posao u Super ligi Srbije, a već sada je njegov Radnički iz Kragujevca na diobi šestog mjesta.

U posljednja tri meča Radnički je osvojio maksimalan broj bodova, a u dva kola nastavka sezone imaju isto toliko pobjeda i sve je krenulo na najbolji mogući način.

Donijelo je to zadovoljstvo na licu Dudića, te prvog pomoćnika Adnana Jahića, ali i ostatka stručnog štaba, Uprave kluba, navijača...

Sve više o Dudiću pišu srbijanski mediji, a mozzartsport.com danas donosi priču upravo o Dudiću, te navodi da su samo vječiti rivali Partizan i Zvezda osvojili više bodova od Dudićevog Radničkog.

"Primjera radi, Radnički je na prvih sedam prvenstvenih mečeva postigao samo pet pogodaka, a u narednih četrnaest pod Dudićevim vodstvom 28, što je, ako izuzmemo tri poništena pogotka sa već pomenute utakmice sa Crvenom zvezdom koja je registrovana službenim rezultatom u korist crveno-bielih (0:3), prosjek od skoro dva gola po utakmici.

Oglasi

Impresivno deluje podatak da su Crveni čak na sedam od tih četrnaest utakmica postizali više od dva gola, a da su veću ubojitost od njih u ovom periodu sezone pokazali samo Crvena zvezda i Partizan", navodi se u tekstu.

Ističu da je Dudić iz svakog igrača izvukao maksimum, ali istovremeno i vratio navijače na tribine. Navodi se da je utakmice Radničkog na početku pratilo stotinjak navijača, rezultati su bili loši, a zatim se sve promijenilo.

Dudić je 'probudio' ekipu, vratio i navijače, pa je sada na tribinama u dva meča bilo tri do četiri hiljade navijača.

Radi se o sasvim pristonoj posjeti za standarde Super lige Srbije gdje relativno 'manji' klubovi i nemaju veliku posjetu.

U tekstu se navodi i to da Radnički iz Kragujevca na Evropu čeka od sezone 2011/12, a da je sada u borbi na dva fronta.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Ovako, ovoj generaciji fudbalera Radničkog preostaje da pokuša da sruši ovaj tabu, a Feđi Dudiću da još jednom potvrdi status trenerskog čudotvorca i da u prestonici Šumadije ponovi ono što je prethodno učinio u Mostaru", dodaje se u tekstu.

Radnički za petoplasiranim Novim Pazarom zaostaje samo bod, a ima isti broj bodova kao Vojvodina. U nedjelju će u goste ekipi Javora, 13. ekipi na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi