Dudić bacio na koljena Vojvodinu, a prvi čovjek Novosađana napravio potez koji se rijetko viđa
FOTO: FK Radnički Kragujevac 1923

Da li će mu se igrači odužiti, ostaje da se vidi

Dudić bacio na koljena Vojvodinu, a prvi čovjek Novosađana napravio potez koji se rijetko viđa

S. Mlaćo

Vojvodina je jučer upisala poraz kod Radničkog iz Kragujevca 2:1, te u timu iz Novog Sada sigurno su razočarani.

Tim bh. trenera Feđe Dudića vodio je dva puta, te na kraju upisao pobjedu, treću u nizu, te Radnički i Vojvodina sada imaju isti broj bodova na tablici Super lige Srbije.

Od Vojvodine se sigurno očekivalo više, no Kragujevac su gosti napustili pognutih glava.

Odmah se oglasio i prvi čovjek FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić koji je uradio nesvakidašnji potez. Naime, Zbiljić je krivicu za loše rezultate preuzeo na sebe, što je zaista prava rijetkost u svijetu sporta.

Čelnici ljudi kluba gotovo uvijek krivicu prebace na trenere ili nogometaše, te ih nema kada baš i ne ide, ali predsjednik Vojvodine je to uradio na drugačiji način.

Oglasi

Čak je i podržao nogometaše, te istakao da im vjeruje i da trebaju sada to opravdati u narednim mečevima.

"Kao predsjednik kluba preuzimam lično na sebe krivicu za sve rezultatske probleme koje imamo u ovoj takmičarskoj sezoni, ali želim i da izjavim da potpuno vjerujem u igrače koji nose dres Vojvodine da će naći načina da ovu sezonu iznesu na svojim plećima onako kako se od njih očekuje.

Želim da im dam javnu podršku i poručim da vjerujem u njih. Svaki sljedeći meč za naš klub biće presudan, pa pozivam sve koji žele da pruže podršku da to i pokažu u narednim danima, nedeljama i mesecima na stadionu, jer se ljubav i podrška sad najviše vide i prepoznaju", naveo je Zbiljić putem zvanične stranice kluba.

Tabela kaže da Vojvodina i Radnički imaju po 29 osvojenih bodova, dok je Novi Pazar petoplasirani sa bodom više.

Oba tima imaju realne da se bore za mjesto koje vodi u Evropu, a sigurno se to niko nije nadao od Radničkog. Dudić je Radnički preuzeo na posljednjem mjestu i u izrazito teškoj situaciji, ali napravio je već veliki uspjeh.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Radnički je dobio brojne pohvale za svoju igru i pravi je hit u Srbiji.

U borbi za prvaka su Partizan i Crvena zvezda, a Partizan ima bod prednosti nakon 21. odigranog kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti