Od začelja do borbe za vrh tabele: Dudić sa Radničkim srušio i Vojvodinu
Dudić i prvi pomoćnik Adnan Jahić FOTO: Nenad Kotlajić

Nova pobjeda za tim bh. trenera

Od začelja do borbe za vrh tabele: Dudić sa Radničkim srušio i Vojvodinu

S. Mlaćo

Bh. trener Feđa Dudić nastavlja raditi velike stvari u Super ligi Srbije.

Dudić je Radnički iz Kragujevca preuzeo kada je ovaj tim bio na posljednjoj poziciji, a sada je na diobi šestog mjesta.

Radnički je drugi dio sezone otvorio proteklog vikenda pobjedom nad Radničkim iz Niša 3:2, a danas je ugostio novosadsku Vojvodinu. Završilo je 2:1 za Radnički, te su navijači stadion napustili sa osmijehom, a ovacije su dobili i Dudić, te njegov pomoćnik Adnan Jahić, bivši šef struke FK Sloboda.

Vojvodina je danas bolje otvorila meč, zaprijetila u par navrata, ali Radnički prvi dolazi u vodstvo. Sahli je pogodio i domaći su se radovali u 19. minuti.

Do kraja prvog dijela bez golova, te je Radnički otišao na pauzu sa minimalnim vodstvom. Vojvodina je krenula po pogodak u nastavku i to se isplatilo u 64. minuti. Loša reakcija odbrane Radničkog, Zukić loptu lijepo posprema u mrežu.

Otvoren meč do kraja, oba tima su tražila tri boda, ali u 85. minuti igraju gosti rukom u svom šesnaestercu i nakon provjera VAR-a penal za Radnički.

Oglasi

Ristić je uzeo loptu i pogodio za 2:1. Do kraja bez uzbuđenja i nova pobjeda Radničkog koji je pravi hit ove sezone u Srbiji.

Kod Radničkog su nastupali Mehmed Ćosić, Besim Šerbečić, te Tomislav Dadić, nogometaši koje smo u prvom dijelu sezone gledali u Premijer ligi naše zemlje.

Radnički je sada na sedmom mjestu sa 29 osvojenih bodova, a isto ima i Vojvodina koja je na šestom mjestu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Novi Pazar je sa 30 bodova na petom mjestu.

Lider je FK Partizan sa 53 osvojena boda, dok Crvena zvezda na drugom mjestu ima 52 boda.

Top Komentari

user1667575277
Svaka ti čast nas najbolji treneru(Jürgen Klop)Bosanski... Svuda pokazuješ kvalitet,sjećam se kada si došao u Sarajevo,par tekmi ti dali sve igrače,rasprodali kada si stigao i morao si od govana pitu da pravis.A ovi dobijaju sve najbolje igrače sto se mogu kupiti u ligi,i nisu u stanju remi izvući. Svaka čast željezničaru
1 1
AdmirAdmir11
Ti pjanke pametujes svakom loncu si poklopac a nisi karte kupio za tekmu skupa ti samo pises neke gluposti.Uzas nadi neki posao sto prije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi