Dudić više nije mogao da šuti: Očajan sam po tom pitanju, ne znam kome treba sve ovo?

Nada se velikoj podršci u četvrtak protiv Novog Pazara

Dudić više nije mogao da šuti: Očajan sam po tom pitanju, ne znam kome treba sve ovo?

Samir Mlaćo

Nogometaši Radničkog iz Kragujevca jučer su ponovo obradovali svoje navijače. Radnički koji sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić savladao je Spartak iz Subotice 3:1, te tako ostao u borbi za četvrto mjesto, poziciju koja vodi u Evropu.

Niko se tome nije nadao kada je Dudić dolazio, jer je Radnički bio posljednjeplasirana ekipa sa četiri osvojena boda, ali vrlo brzo postao je hit u Super ligi Srbije.

U deset posljednjih utakmica upisali su čak osam pobjeda i samo dva poraza, a sigurno će igrati play off. Ipak, žele zauzeti što bolju poziciju. U regularnom dijelu prvenstva preostalo je još jedno kolo, dok u četvrtak Radnički lovi novi historijski uspjeh.

U Kragujevcu će Dudićevi izabranici ugostiti Novi Pazar u okviru četvrtine finala Kupa Srbije. Meč se igra sa početkom u 16 sati.

Dudić je govorio o jučerašnjoj pobjedi nad Spartakom, čestitao svojim igračima, ali se posebno dotakao poprilično skromne posjete na Čika Dači.

I pored toga što je Radnički hit, ovaj klub nema baš dobru posjetu, iako je Kragujevac veliki grad.

Oglasi

"Za mene je naše prvo poluvrijeme do gola fenomenalno. Zatim primimo pogodak iz majstorije, pa smo bili rastrzani. Na poluvremenu smo rekli da nije loše, te da trebamo izaći sa istim elanom i voljom. Brzo smo postigli drugi, a zatim i treći pogodak, te je bilo gotovo.

Pritisak je nakon toga pritisnuo, mi imali kontre, te sve u svemu zaslužena pobjeda. U deset utakmica drugog dijela sezone smo upisali osam pobjeda. Izgubili smo od Zvezde na Marakani, te od Lučana gdje smo podbacili kao tim. Kapa dole momcima", rekao je Dudić.

Kritikovao je termin meča (14:30).

"Nemamo reflektore, ali ovo je neshvatljivo. Mene je glava zabolila pored aut linije, velika je potrošnja energije. Može se početi bar u 16:30 sati. Ne znam...".

Oglasi

Jučer je izmijenjao početni tim, svjestan da su igrači umorni zbog zgusnutog rasporeda. Misli već prebacuje na četvrtak, a dotakao se i posjete.

"Ako u četvrtak ne bude više od pola stadiona puno, ne znam kome treba ovaj Radnički. 170 hiljada stanovnika je ovdje, sa okolicom 300.000, a mi smo peti na tabeli, dijelimo četvrto mjesto i igramo četvrtinu finala Kupa.

Nama dođe dvije hiljade ljudi, ne znam kome treba ovo sve? Kako i šta da činimo da privučemo ljude? Rekli su nam kada smo dolazili kao bilo je malo, pa kao vidjet će te kada bude rezultat. Evo imamo rezultat, deset utakmica osam pobjeda, a teško sakupiti dvije hiljade ljudi.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Tužan sam po pitanju toga, ma ne tužan, očajan sam. U četvrtak je prilika ljudima da napune stadion. Mi dajemo sve od sebe", dodao je Dudić.

Treba istaći da je veliki broj navijača Radničkog podržao Dudića u komentarima, te naveo da je sramota za Kragujevčane, ali da u četvrtak svi trebaju da podrže ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi