Nastavlja se san Feđe Dudića i Radničkog
Feđa Dudić radi sjajan posao (Foto: Radnički)

Spartak pao u Kragujevcu

Nastavlja se san Feđe Dudića i Radničkog

Midhat Šljivak

Radnički 1923 došao je do vrijedna tri boda u borbi za Evropu. Tim Feđe Dudića je na Čika Dači u Kragujevcu savladao Spartak iz Subotice s 3:1.

Feđa Dudić i Radnički 1923 nastavljaju sanjati izlazak na evropsku scenu. Danas su na tom putu upisana tri važna boda, a u Kragujevcu je pao Spartak iz Subotice.

Otvoreno se igralo u ovoj utakmici od samog početka. Radnički je imao nekoliko fenomenalnih šansi, pogođen je i okvir gola, a u 31. minuti je konačno došao do pogotka. Dalekometni udarac Ristića pogađa mrežu Spartaka za prednost od 1:0.

Gosti se vraćaju samo pet minuta kasnije. Akciju gostiju završava Mijić pogotkom za 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Radnički za samo deset minuta završava posao u ovom meču. Postigli su dva pogotka do 55. minute i utakmica je otišla u smjeru kojim je Feđa Dudić to želio.

Oglasi

U 51. minuti Vidosavljević realizira dosuđeni penal za 2:1, a zatim tri minute kasnije Zorić povećava prednost na 3:1.

Do kraja meča je moglo biti još golova s obje strane. Međutim, ostalo je 3:1 i Radnički je stigao do pobjede i tri boda s kojim otvorenih očiju gledaju ka Evropi.

Radnički je trenutno petoplasirani tim Super lige s 47 bodova. Isti broj bodova ima četvrtoplasirana Vojvodina, pa će se ove ekipe uz Čukarički definitivno boriti za plasman na evropsku scenu.

U narednom kolu Dudić će s ekipom put Beograda, a protivnik je ekipa Voždovca.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, 29. kolo:

Radnički 1923 - Spartak 3:1

Top Komentari

user1667575277
Bravo legendo,samo naprijed
2 0
plemic
ako nemate licencu za europu, naštelite partizanu.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti