Riječi trenera Partizana sigurno će danas biti dodatni motiv za Feđu Dudića
Sa Dudićem u stručnom štabu je i bivši trener Slobode Adnan Jahić FOTO: FK Radnički Kragujevac

Riječi trenera Partizana sigurno će danas biti dodatni motiv za Feđu Dudića

Samir Mlaćo

U zaostalom meču 4. kola Super lige Srbije danas u Kragujevcu od 14 sati igraju domaći Radnički i Partizan iz Beograda.

Partizan stiže u Kragujevac kao lider na tabeli, te favorit, no domaći se nadaju novim bodovima, a krila im je dala i posljednja utakmica na kojoj su kao gosti savladali Napredak 3:1.

Feđa Dudić je sjajno krenuo na klupi Radničkog, a snažan otpor pružio je i protiv Crvene Zvezde, no aktuelni prvak Srbije je ipak slavio pobjedu. Sada svi navijači Zvezde sasvim sigurno navijaju danas za Dudića i njegovu ekipu, a poseban motiv bh. treneru će svakako biti izjava trenera Partizana.

Naime, Igor Duljaj se pokazao kao veliki profesionalac i o Dudiću govorio na press konferenciji. Pohvalio ga je, ali i njegovu cijelu ekipu te izdvojio dio press konferenciji kako bi govorio o svom rivalu.

"U posljednjih pet utakmica kako je došao trener Feđa Dudić slavili su na tri meča. Pružili su odličnu partiju i protiv Crvene Zvezde. Trener Dudić radi odličan posao, organizovana su ekipa, čekaju da neko izgubi loptu i onda idu u kontru. Moramo da ih dobro analiziramo, biće teško, a ja pozivam navijače da dođu u Kragujevac u velikom broju. Znamo da je radni dan, ali navijači su više puta pokazali da su nam vjetar u leđa", rekao je Duljaj.

🎙️Izjava šefa stručnog štaba g. Igora Duljaja pred meč FK Radnički 1923 - FK Partizan ⚽ https://www.youtube.com/live/eQJVDqN8TuQ?si=ugGnV8LlYWbgRwa8

Posted by Fudbalski klub Partizan on Tuesday, October 24, 2023
Oglasi

Partizan je lider na tabeli, ali svjesni su Beograđani da sjajnoj seriji mora doći kraj.

"Imamo ambicije da pokušamo nastaviti niz. Ipak, sve iam svoj početak i kraj. Potrudit ćemo da ostvarimo ono što se od nas očekuje", rekao je Duljaj.

Govorio je i o sukobu sa jednim igračem svog tima pred sami kraj utakmice, te dodao da se izvinjava klubu i da je dres kluba svetinja.

Radnički je trenutno na 14. mjestu, ali lakše se diše u Kragujevcu nakon što su prije samo par kola bili 'zakucani' za dno.

Dudić je jučer najavio današnji meč.

"Partizan u prosjetku daje 2.5 golova po utakmici u posljednjih devet susreta. Taj navalni dio je svakako najbolji dio tima. Probaćemo da neutrališemo te njihove dobre pojedince. Jako su dobri i na prekidu i tako su načeli protivnika u Subotici. To su neki segmenti igre gdje ćemo posebno obratiti pažnju.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Svakako da i oni kao i svaka druga ekipa imaju mana, ali to ćemo ostaviti za svlačionicu da pokažemo momcima i da to probamo iskoristiti", istakao je Dudić.

I on je pozvao navijače da dođu u velikom broju te istakao da će njegov tim ići na pobjedu, iako je svjestan da Partizan stiže kao lider na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi