Zvezda platila napadača 700.000 KM, ali odmah ide kod Feđe Dudića
Dudić je pobjedom startao u drugi dio sezone FOTO: Nenad Kotlajić

Vjeruju da mu je potrebna polusezona kako bi se navikao na Super ligu Srbije

Zvezda platila napadača 700.000 KM, ali odmah ide kod Feđe Dudića

S. Mlaćo

Feđa Dudić je uspješno krenuo u drugi dio sezone u Super ligi Srbije. Naime, Radnički iz Kragujevca je savladao Radnički Niš sa 3:2, iako je vodio i 3:0.

Na kraju su za Dudića i njegovog pomoćnika Adnana Jahića svakako najvažnija tri boda, a već u nedjelju je novi ispit. Radi se o FK Vojvodina, te u Kragujevcu vlada nogometna euforija.

Navijači najavljuju da će u velikom broju podržati ekipu, a Radnički će uskoro dobiti i novo pojačanje. Naime, FK Crvena zvezda je angažovao Victora Beniangbu i platila obeštećenje od 350.000 eura, no odmah ga šalje na posudbu.

Beniangba je Nigerijac koji je posljednji angažman imao u belgijskom Genku i ima tek 20 godina. Kako bi se što prije privikao na Super ligu Srbije, iz Zvezde su odlučili da ga pošalju na posudbu kod Dudića i vjeruju da će kod bh. trenera dobiti šansu da pokaže svoje kvalitete.

Nigerijac je u aktuelnoj sezoni odigrao 20 utakmica u svim takmičenjima za mladi tim Genka i postigao osam golova uz jednu asistenciju.

Oglasi

Došao je na ljeto 2022. godine iz Egipta, a povezivao se i sa klubovima iz Austrije. Na kraju je Zvezda bila najbrža i sve bi trebalo biti realizirano tokom današnjeg dana.

Zvezda je u borbi za prvaka i sutra igra važan meč kod FK Novi Pazar, te trenutno zaostaje bod za liderom FK Partizan.

Dolazak mladog napadača značit će i odlazak njegovog sunarodnjaka Geoffreya Chinedu. Chinedu će put Kine gdje će nastaviti karijeru, a Radnički će dobiti i obeštećenje s obzirom da ima ugovor do ljeta.

Chinedu je ove sezone u Super ligi Srbije u 17 utakmica postigao šest pogodaka, a protiv Vojvodine će odigrati svoj posljednji meč za Radnički.

Podsjetimo, Dudić je prije par dana u Radnički doveo Marka Mihojevića, nekadašnjeg člana FK Sarajevo i reprezentacije BiH. Mihojević je posljednji angažman imao u Turskoj, a sada je stigao kod Dudića, te vjeruje da je napravio pravi potez.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dudić je Radnički preuzeo na posljednjoj poziciji, klub je bio u žestokoj borbi za opstanak, no nije se bh. trener prepao izazova.

Sada su na osmom mjestu sa 28 osvojenih bodova, a ukoliko slave protiv Vojvodine, dodatno bi popravili svoju poziciju na tabeli. Nije ni čudo što je Dudić u Srbiji dobio brojne pohvale za svoj rad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti