Bivši fudbaler Sarajeva stiže kod Feđe Dudića: Nakon duže pauze pronašao je angažman

Posljednji klub je imao u Turskoj

Bivši fudbaler Sarajeva stiže kod Feđe Dudića: Nakon duže pauze pronašao je angažman · Saznajemo

H. Zilić

Bivši fudbaler Sarajeva 27-godišnji Marko Mihojević je bez kluba od prošlog ljeta nakon rastanka sa turskim Goztepeom, a sada je pronašao novi angažman i stiže u regionalni fudbal.

Mihojević će se pridružiti ekipi Radničkog iz Kragujevca koju sa klupe predvodi bh. trener, Feđa Dudić.

Pomenuti fudbaler je pružao odlične partije u FK Sarajevo iz kojeg je 2018. godine prešao u grčki PAOK, igrao je još u Grčkoj za OFI Cretu, zatim je bio i član njemačkog AUE-a prije odlaska u pomenuti Goztepe.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine skupio je četiri nastupa, a bio je i standardani omladinski reprezentativac naše zemlje.

Marko Mihojević pokriva poziciju štopera i do kraja ove sedmice trebao bi se pridružiti novim saigračima.

Oglasi

I Šerbečić kod Dudića

Mihojević nije prvi fudbaler koji dolazi u Radnički, a da je ranije nosio dres FK Sarajevo. Prije njega to je isto učinio Besim Šerbečić.

Kroz igre u dresu Radničkog Šerbečić će se pokušati da se nametne i stručnom štabu FK Sarajevo. Ako bude onaj pravi, nema sumnje da je Radnički dobio pravo pojačanje u odbrani.

Šerbečić je ponikao u Zvijezdi Gradačac, a zatim nastupao i za Radnik iz Bijeljine, te norveške timove Rosenborg i Aalesund.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Bio je i mladi reprezentativac naše zemlje, a debitovao je i za A selekciju u utakmici protiv Rumunije u Ligi nacija 2022. godine.

Kada je Radnički u pitanju, ovaj klub je ove zime već doveo dva nogometaša iz Premijer lige naše zemlje. Radi se o Mehmedu Ćosiću koji je stigao iz FK Željezničar. Drugi je Tomislav Dadić koji je došao iz NK Široki Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi