Dudića pitali o Crvenoj zvezdi, hrabra izjava je brzo postala hit u Srbiji
Slavlje igrača i navijača Radničkog nakon jednog od pogodaka danas FOTO: Nenad Kotlajić

Bh. trener sa Radničkim napravio velike stvari

Dudića pitali o Crvenoj zvezdi, hrabra izjava je brzo postala hit u Srbiji

S. Mlaćo

Radnički iz Kragujevca danas je upisao sedmu vezanu pobjedu u prvenstvu.

Radnički je danas savladao Železničar iz Pančeva 3:0, iako su nakon prvog dijela mreže mirovale. Železničar je dobro stajao, imao i svoje šanse, ali Radnički je prvo 'slomio' protivnika, a zatim i napunio mrežu.

Dudić nije krio zadovoljstvo nakon nove pobjede. Radnički je hit, o Dudiću se mnogo piše u cijelom regionu, ali i samom klubu, te svim nogometašima.

Mnogi će gotovo sigurno na ljeto napraviti kvalitetne transfere, a treba istaći da su se sjajno snašli i nogometaši koji su ove zime stigli iz Premijer lige, a radi se o Besimu Šerbečiću, Tomislavu Dadiću i Mehmedu Ćosiću.

Dudić je nakon utakmice govorio za Arenu TV.

Oglasi

"Igrali smo napadački, sa posjedom, kako smo igrali i do sada. Znali smo da Ignjatev dobro otvara prostor, mogli su nas kazniti... Pružio je Železničar dobar otpor, oni će vjerujem ostati u ligi. Mi hoćemo da igramo, nema veze što smo imali grešku na startu drugog dijela sezona, nije nas koštala, te mislim da smo zasluženo slavili. Rezultat je malo previsok, ali pobjeda je zaslužena. Veliko je ovo, sedma pobjeda u nizu", rekao je Dudić.

Već za vikend Radnički gostuje kod Crvene zvezde. Zvezda i ne smije pomisliti na kiks, veliku bitku vodi za prvaka, a razlika je trenutno jedan bod u korist Partizana.

Dudić je bio veoma otvoren, pa su brojni mediji u Srbiji naveli da ovakve riječi jednog trenera dugo nisu čuli u srbijanskom nogometu.

"Idemo tamo da uživamo, da igramo i napatit će se Zvezda sa nama. Ja očekujem dobru partiju i dobru predstavu, da uživa srbijanska javnost.

Mi smo u jako dobroj formi, Zvezda također igra sjajno, pogotovo kako je došao trener Milojević i mislim da svako ko bude došao na utakmicu i ko bude gledao pred vašim kamerama, da će uživati", rekao je bh. trener koji je u našoj zemlji radio u Travniku, GOŠK-u, Velež i Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zvezda i Radnički su već igrali i to u Kragujevcu, a Zvezda je slavila u sjajnom meču sa 4:3.

Treba istaći da je Dudić sa pomoćnikom Adnanon Jahićem tim preuzeo na posljednjem mjestu, a sada su na četvrtoj poziciji, poziciji koja vodi u Evropu, a u igri su i u Kupu Srbije gdje ih očekuje četvrtfinalni meč sa FK Novi Pazar.

Top Komentari

user1676648256
Sta mu viriš iz dupeta Mlaćo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi