Radnički upisao sedmu pobjedu u nizu, Feđa Dudić je na mjestu koje vodi u Evropu
Nevjerovatne stvari napravio je bh. trener u Srbiji FOTO: Nenad Kotlajić

Hit Super lige Srbije danas upisao novu pobjedu

Radnički upisao sedmu pobjedu u nizu, Feđa Dudić je na mjestu koje vodi u Evropu

S. Mlaćo

U Srbiji nema pauze za superligaše. 25. kolo igra se sredinom sedmice, a već za vikend susreti novog kola. Na terenima ništa novo, Radnički  Feđe Dudić i dalje gazi sve pred sobom.

Radnički 1923 koji sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić od 14 sati ugostio je Železničar Pančevo. Sasvim očekivano težak meč za Radnički koji je u sjajnoj formi, a gosti vode grčevitu borbu za opstanak.

Na kraju je završilo 3:0 za domaće koji su otpor gostiju slomili u drugom dijelu.

U prvom poluvremenu mreže su mirovale, iako je bilo prilika. Dobru priliku gosti su imali kada je golman Leković napravio faul izvan svog šesnaesterca i dobio žuti karton, no nisu uspjeli do pogotka.

Radnički je preuzimao dominaciju kako je meč odmicao, stvarao prilike, no istakao se i sjajni golman Mijatović. Mijatović je ove zime stigao u Pančevo iz FK Borac Banja Luka gdje je također pružao sjajne partije.

Pred kraj prvog dijela dobar udarac Bevisa ide tik pored gola gostiju, pokušao je i Vidosavljević, da bi uzvratili gosti preko Ignatjeva, ali golman Leković sigurno brani i na semaforu je ostalo 0:0.

Oglasi

U 48. minuti konfuzija u odbrani Radničkog, ali Leković je opet sjajan. Grgić je šutirao sa peterca, te su mogli gosti povesti već na startu drugog dijela.

Uzvratio je u 55. minuti Bevis, ali pogodio je vanjsku mrežu gola gostiju.

Pokušao je poslije toga i Vidosavljević, ali ide to preko gola Železničara. U 68. minuti domaći su potpuno zasluženo poveli. Vidosavljević je šutirao iz slobodnog udarca, nije to dobro pratio golman Mijatović i lopta je uz stativu završila iza njegovih leđa.

Nastalo je veliko slavlje navijača Radničkog koji su više nego prezadovoljni sezonom iz snova njihovog tima.

Oglasi

Mogli su gosti brzo do izjednačenja, Jovanović je sam izašao na golmana Lekovića, ali šutirao pored gola. Pitanje pobjednika je moglo biti riješeno u 77. minuti kada Ivelja iskosa lobuje Mijatovića, no odlazi to tik pored gola tima iz Pančeva.

2:0 je bilo u 80. minuti. Tunižanin Sahli krade jednu loptu, izlazi pred Mijatovića i lagano pogađa za 2:0. Do kraja sjajan pogodak Luke Zorića za konačnih 3:0

Sedma je to uzastopna pobjeda Radničkog, na četvrtom su sada mjestu i iskoristili su jučerašnji remi Čukaričkog. Tim Feđe Dudića je tako ostao hit sezone, a kada su stigli Dudić i prvi pomoćnik Jahić Radnički je bio na posljednjem mjestu.

Za vikend Radnički gostuje Crvenoj zvezdi, te sigurno ni Beograđanima neće biti lako.

Svih 90 minuta kod Radničkog su upisali dobro poznata imena iz Premijer lige naše zemlje Besim Šerbečić (posuđeni igrač FK Sarajevo), te Tomislav Dadić, dok je u samoj završnici zamijenjen Mehmed Ćosić, bivši član Veleža i Željezničara

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga Srbije, 25. kolo

FK Radnički Kragujevac - Železničar Pančevo 3:0

Top Komentari

velez mo
Šamaraj Fergusone,taman ce BSK stici.Kako igraju igraci pod njegovim vodstvom,koju lik ima motivaciju.Svaka cast Majstore!
4 1
papagaj
Kapa do poda Feđa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi