Dudićev Radnički se brzo vratio na pobjednički kolosijek

Opet su na mjestu koje vodi u Evropu

Dudićev Radnički se brzo vratio na pobjednički kolosijek

Samir Mlaćo

Nakon teškog poraza od favorizovane Crvene zvezde (0:5), Radnički iz Kragujevca koji sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić brzo se vratio na pobjednički kolosijek.

Radnički je danas ugostio Napredak iz Kruševca i pobjedom se vratio na četvrtu poziciju. Radnički je dominirao i na kraju zasluženo slavio 3:1

Radnički je pritiskao od starta, što se isplatilo u 28. minuti kada je Tomislav Dadić matirao protivničkog golmana. Dadić je u Kragujevac stigao iz Širokog Brijega te opravdao epitet pojačanja.

Samo osam minuta kasnije 2:0. Ortiz je asistirao Aleksiću, a ovaj majstorski pogađa mrežu gostiju za ovacije navijača na stadionu Čika Dača.

U prvom dijelu Napredak nije imao pokušaja ka golu gostiju, što najbolje govori o partiji Radničkog.

U nastavku Radnički je imao sigurno vodstvo, gosti nisu imali mnogo nade da se mogu vratiti u život, domaćima je poništen i jedan pogodak, a onda Mršić u 73. minuti lijepo pogađa i to je 2:1.

Oglasi

Donijelo je to očekivano nervozu kod domaćih, zatim i novi korner za goste, ali nije bilo opasnosti.

U 85. minuti šansa za goste, Ivanović je šutirao nakon duplog pasa, ide to iznad gola. Mogao je i Radnički zaprijetiti iz kontri, ali lako je to 'propadalo', a vidjeli smo i pet minuta sudijske nadoknade.

Radnički je pametno trošio vrijeme, ali na kraju postigao još jedan pogodak. Gluščević šutira, Savić brani, ali pravo na nogu Đuriću koji silovito šutira i nije bilo spasa za goste.

Sada Kragujevčani imaju 44 boda, a Čukarički i Vojvodina kao prvi pratioci po 43. Na vrhu je Zvezda, Partizan i TSC.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Navijači Radničkog su aplauzima nagradili svoje ljubimce, a ponovo se skandirali treneru Dudiću.

Super liga Srbije, 27. kolo:

FK Radnički Kragujevac - FK Napredak Kruševac 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi