Na klupu Novog Pazara bi mogao Denis Ćorić?
Pazarci žele brzo završitii posao

Feđa Dudić otvorio vrata bh. trenerima u Srbiji

Na klupu Novog Pazara bi mogao Denis Ćorić?

Midhat Šljivak

Sjajni rezultati Feđe Dudića u Radničkom iz Kragujevca sigurno će otvoriti vrata bh. trenerima u Super ligi Srbije.

Dudić je Radnički preuzeo na posljednjoj poziciji, a sada su u borbi za Evropu, te je bh. trener pravi hit u Srbiji i o njemu se mnogo piše.

Jučer je nakon poraza od Čukaričkog bez posla ostao Ivan Matić, sada već bivši trener Novog Pazara. On je ekipu vodio na osam utakmica, upisao tek jednu pobjedu i sve je kulminiralo nakon jučerašnjeg poraza i blijede partije.

U Pazaru su krenuli u potragu za novim trenerom, a saznajemo da je među glavnim kandidatima bh. trener Denis Ćorić (46). Ćorić je ove zime preuzeo Posušje, već ostvario cilj - opstanak u ligi, te se o ovom ambicioznom treneru mnogo piše.

Prethodno je izborio plasman u Premijer ligu sa NK GOŠK, a činio je to ranije sa Posušjem, te se ima čime pohvaliti.

Posušje je igralo i četvrtinu finala Kupa naše zemlje, poraženi su u dva meča od Sloge Doboj, a u prvenstvu su na sjajnom šestom mjestu sa 33 osvojena boda.

Oglasi

U Pazaru žele regularni dio prvenstva završiti među osam timova i spremni su odmah dovesti Ćorića, pa će biti zanimljivo šta će se desiti do kraja sedmice i u narednim danima.

Ćorić ima važeći ugovor u Posušju, radi kvalitetan posao i svakako će u dogovoru sa trenutnim klubom morati da uskoro donese odluku.

Ćorić se ranije povezivao sa FK Radnik Surdulica, tačnije na zimskoj pauzi Super lige Srbije, a sigurno je da u Srbiji sve više prate Wwin ligu naše zemlje, posebno nakon dolaska Dudića, ali i novajlija u redovima Radničkog iz naše zemlje Šerbečića, Ćosića, Dadića, koji su uveliko opravdali očekivanja.

Jutros su mediji u Srbiji objavili da je navodno kandidat za klupu Pazaraca i sadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović (55).

Najveći uspjeh Drulović je imao kada je 2013. godine sa omladinskom reprezentacijom Srbije stigao na krov Evrope. Bio je i u Uzbekistanu, Partizanu, Makedoniji, Angoli, Sloveniji...

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Novi Pazar je na osmom mjestu, te želi ostati bliže gornjem dijelu tabele, a u Kupu Srbije 11.04. igra četvrtfinale protiv FK Radnički Kragujevac koji sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić.

Da li bi tako za desetak dana u Srbiji mogli gldati duel bh. trenera, ostaje da se vidi. Svakako bilo bi itekako zanimljivo, ali i pohvalno za bh. nogomet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi