Dudić odgovorio Milojeviću, pa fokus stavio na sutrašnju utakmicu
FOTO: FK Radnički Kragujevac

Radnički vodi bitku za Evropu

Dudić odgovorio Milojeviću, pa fokus stavio na sutrašnju utakmicu

Samir Mlaćo

Radnički iz Kragujevca nije uspio izboriti finale Kupa Srbije. Bili su izabranici Feđe Dudića na pragu novog velikog uspjeha, no u sudijskoj nadoknadi Vojvodina je 'zaledila' Kragujevac i prošla u finale.

Tamo je čeka Crvena zvezda koja je ponovo nadigrala Partizan, a zanimljivo da je trener Zvezde Vladan Milojević na press konferenciji govorio o bh. treneru, a manje o pobjedi svog tima i prolasku u finale.

Dudić i Milojević su već ranije imali duele, a tada je bh. trener sa Veležom savladao favorizovani grčki AEK, te napravio pravu senzaciju.

Milojević to sigurno pamti, a sada je kritikovao Dudićeve riječi na jednoj televiziji.

Kazao je da je Dudić stranac te da treba da pazi na svoje riječi, odnosno da ne treba Zvezdu uzimati u usta.

"Neka mene vrijeđaju. On sada bori za Evropu, a stranac je, prima platu ovdje", između ostalog je kazao Milojević.

Oglasi

Nije poznato zbog čega je Milojević 'udario' po Dudiću, te na temu da je stranac, iako je komentarisanje utakmica itekako dozvoljeno, a na istom TV gostovanju bh. trener nije nikoga vrijeđao, ni Zvezdu, ali ni državu Srbiju gdje je pravi hit i omiljen je u sportskoj javnosti.

Samim tim da je Milojević veći dio press konferencije odvojio da priča samo o Dudiću, govori da je bh. trener skrenuo pažnju na sebe u svakom smislu, a gotovo u svakom kolu Super lige Srbije svoje mjesto u idealnoj postavi imaju dva ili više igrača Radničkog.

Dudić je na press konferenciji svog tima pred sutrašnje gostovanje Napredku odlučio da odgovori Milojeviću, te završi sa tom temom, što je zaista gospodski od bh. trenera.

"Javno sam prozvan od kolege Milojevića. On je trebao da pogleda cijelu emisiju, ali nije, a trebao je i da vidi na koji način sam pričao o Zvezdi, afirmaciji srbijanskog nogometa i svega ostalog. Nikada nisam bježao od svog stava i svog mišljenja, uvijek ću ga imati, ali ne želim da mi se stavlja nešto što nisam rekao", kazao je Dudić te nastavio.

"U emisiju se javio jedan navijač Zvezde, koji se sam etiketirao, iznio je jednu konstataciju i ja sam se samo složio as tim. To je onda stavljeno u javnost u konotaciji koja nije dobra.

Oglasi

Još jednom kažem, žao mi je što Milojević nije pogledao cijelu emisiju, a ako je gledao, mogao je da vidi na koji način sam pričao i da sam neke stvari realno sagledavao. Mislim da sam ja pokazao poštovanje prema državi u kojoj radim, samim tim što sam u ovoj sezoni odavao počast žrtvama ovog rata i mislim da tu prestaje sve. Sigurno je da ljudi koji rade sa mnom u Kragujevcu znaju kako razmišljam i kako živim.

Ovdje se osjećam kao kod kuće, nastaviću i dalje da dostojanstveno predstavljam Radnički i želim da sada i ovde zatvorim ovu temu i da ne dozvolim da nastane neki rijaliti. Molim sve da do kraja sezone dobijam pitanja samo od FK Radnički, da se stvari ne bi prenosile na razne načine, koje niko ne želi", rekao je Dudić koji sredinom narednog mjeseca sa Radničkim gostuje kod Zvezde na Marakani.

Fokus je zatim otišao na sutrašnje gostovanje kod Napredka, a ovaj meč je itekako važan za Radnički u borbi za Evropu.

Čukarički je sinoć slavio i veoma je blizu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Imamo problema sa povredama. Ortiz ne može, Vidosavljević je rovit. Bevis je spreman i to me raduje. Naš cilj je povreda, a očekujem od onih sa manjom minutažom da daju veliki doprinos.

U 25 utakmica smo odigrali sedam utakmica, to je jako puno i zato smo pali energetski. Hvala publici na podršci u srijedu, čast mi je bila da vodi ekipu u onakvoj atmosferi. Očekujem podršku i dalje, mi idemo ka svom cilju, navijači nam trebaju, a Kruševac je blizu".

Top Komentari

Hanibal
Sta im se pravdas? Koliko igraca i trenera radi u BiH pa im niko ne natura na nos da su stranci. Jad i bijeda susjedne zemlje ili zadnjih barbara Evrope, koji su jos negdje u srednjem vijeku. Ako nastave kako su poceli ni pecine im nisu daleko.Pobijedit ce istina o BiH i rezolucija o Srebrenici.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti