Sprema se haos u svlačionici Intera: Leo Messi će biti u očaju kada čuje koga dovodi David Beckham

Uzalud i što je riječ o Argentincu

Sprema se haos u svlačionici Intera: Leo Messi će biti u očaju kada čuje koga dovodi David Beckham

Endin Čaušević

David Beckham je za svega nekoliko godina napravio nevjerovatan posao u Inter Miamiju, a sve je "eksplodiralo" dovođenjem Lionela Messija. Prije nekoliko dana predstavljen je i Luis Suarez, no igrača kojeg Beckham želi dovesti mogao bi uvesti nemir u svlačionicu.

Beckham je prije nekoliko godina osnovao Inter Miami, ali niko ni slutio nije da će u tako kratkom periodu napraviti takav posao i dovesti neke od najboljih igrača svijeta.

Naravno, tu se prvenstveno misli na Lionela Messija koji je stigao ljetos kao slobodan igrač, a nakon njega za Inter su potpisali Sergio Busquets i Jordi Alba.

Međutim, Beckham se nije zaustavio na tome jer je Messiju ispunio novu želju. Doveo je prije nekoliko dana u Inter i Luisa Suareza koji je nakon odlične sezone napustio brazilski Gremio, te poziv svog najboljeg prijatelja nije mogao odbiti.

Beckham jasno radi na tome da se Messi osjeća što ugodnije u Miamiju jer to garantuje i dobre igre najboljeg igrača svih vremena u dresu Intera. No, kako stvari stoje naredno pojačanje baš i neće oduševiti nekadašnju zvijezdu Barcelone.

Oglasi

Naime, pojavile su se informacije da je Beckham pokazao ozbiljan interes za dovođenje defanzivca Marcosa Roja koji je trenutno član Boce Juniors.

Roja pamtimo po igrama u dresu Manchester Uniteda gdje se nije previše proslavio, a prije nekoliko godina vratio se u Argentinu. Tu i tamo napravi neki skandal i nađe se u centru pažnje, no vijest da bi mogao pojačati klub iz Miamija se nije očekivala.

Beckham želi da pojača defanzivu i na listi mogućih pojačanja je i Rojo s kojim već pregovaraju oko ugovora. No, sve to bi moglo pasti u vodu jer se špekuliše da Messi uopšte nije oduševljen tom idejom.

Oglasi

Messi ne želi u ekipi igrača koji je toliko sklon skandalima na terenu, ali i van njega, te navodno smatra da bi Rojo samo unio nepotreban nemir u svlačionicu Intera.

Očito je da Beckham u ovom slučaju nije tražio savjet od svog najboljeg igrača, ali ukoliko je tačno da Mess baš "ne miriše" Roja onda je jasno da od transfera argentinskog defanzivca u Inter neće biti ništa.

Ovaj 33-godišnji defanzivac u Bocu se vratio početkom 2021. godine nakon što je sedam godina proveo na Old Traffordu. U dosadašnjoj sezoni na 16 mečeva za klub s La Bombonere dao je jedan pogodak.

Rojo s Bocom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a Inter je navodno spreman za njega da plati oko dva miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi