Felix Magath plakao od smijeha zbog izjave Hasana Salihamidžića
Čuveni trener smatra da iz Bayerna pretjeruju u izjavama da su sudije protiv njih (Foto: Screenshot)

"Lijepo je to rekao"

Felix Magath plakao od smijeha zbog izjave Hasana Salihamidžića

M. Šljivak

Bayern je prethodnog vikenda doživio poraz od Borussije u Monchengladbachu s 3:2, a u ovom susretu ljudi iz redova njemačkog šampiona nisu bili zadovoljni suđenjem. Smatrali su kako je Dayot Upamecano nepravedno isključen na otvaranju utakmice i trener Julian Nagelsmann je žestoko vrijeđao sudiju zbog čega je kažnjen s 50.000 eura.

Bayern ove sezone ne briljira u Bundesligi. Tim Juliana Nagelsmanna napravio je već popriličan broj kikseva, a za neke od njih očigledno krive sudije, pa je trener Bayerna zbog vrijeđanja i komentara dobio kaznu od 50.000 eura.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić tvrdio je kako je VAR ove sezone protiv Bayerna.

"Za nas je to sve frustrirajuće. Mislim da smo miljenici sudija u VAR sobi u proteklih nekoliko sedmica", rekao je Hasan Salihamidžić.

Riječi legende Bayerna i nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, do suza su nasmijale čuvenog trenera Felixa Magatha (69). On je plakao od smijeha zbog Bracine izjave.

"Lijepo je to rekao", rekao je kroz smijeh Magath i dodao je:" Bayern je u nemilosti", govori 69-godišnji trener kojem su suze krenule od smijeha zbog izjave sportskog direktora Bayerna, a zatim je kroz novu salvu smijeha dodao da ne dijeli mišljenje Hasana Salihamidžića.

Oglasi

"Igrao sam dovoljno često protiv Bayerna i za mene bi bila prava novost da neko ima nešto protiv Bayerna. Nikad nisam imao osjećaj da nas sudija 'gura' protiv njih", rekao je Magath.

Felix Magath je vodio Bayern dvije i po godine. Na klupi najvećeg njemačkog kluba sjedio je od ljeta 2004. do februara 2007. godine.

S bavarskim gigantom je osvojio pet trofeja (dva prvenstva, dva Kupa i Superkup). Odradio je ukupno 131 meč uz učinak od 84 pobjede, 25 neriješenih rezultata i 22 poraza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U tom periodu Hasan Salihamidžić je bio još uvijek igrač Bayerna. Sarađivao je Magathom dvije i po godine u Bayernu i sigurno da mu neće biti drago što čuje ovakve komentare jer ga je i stvorio kao fudbalera.

Magath je u bogatoj trenerskoj karijeri radio u brojnim klubovima, a svakako mu je najveći uspjeh legendarna titula Bundeslige koju je 2009. godine osvojio vodeći ekipu Wolfsburga.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti