Plaćen 30 miliona eura rivalu iz Bundeslige: Borussia predstavila novo pojačanje

Nmecha potpisao

Plaćen 30 miliona eura rivalu iz Bundeslige: Borussia predstavila novo pojačanje · Zvanično

Eldar Ganibegović

Borussia Dortmund inkasirala je novac prodajom Judea Bellinghama, ali istovremeno izgubila i jednog od ključnih igrača, te se sada slažu kockice za narednu sezonu.

U posljednjem kolu Borussia Dortmund prošle sezone ispustia je veliku šansu da nakon 11 godina postane prvak Njemačke, no sada su pred njima već novi izazovi.

Jude Bellingham je otišao put Real Madrida, a dio novca koji su za Engleza dobili uložit će u dovođenje novih igrača.

Na Signal Iduna Park tako je stigao 22-godišnji Felix Nmecha, koji je Wolfsburgu plaćen 30 miliona eura.

Ovaj fudbaler rođen je u Hamburgu, no vodi porijeklo iz Engleske, pa je karijeru počeo odnosno prošao je akademiju Manchester Cityja.

Oglasi

U Wolfsburg je stigao besplatno u ljeto 2021. godine, a bivši prvak Njemačke sada je na njemu dobro zaradio uzevši 30 miliona eura.

Radi se o ofanzivnom veznjaku koji po potrebi može igrati i nešto niže, te novom reprezentativcu Njemačke.

On je za Njemačku debitovao 28. marta ove godine, a zanimljivo je da je ranije nosio dres U-21 i U-18 selekcije Njemačke, te U-16, U-18 i U-19 selekcije Engleske. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vidjet ćemo kako će se snaći u novom klubu, no zadatak nije nimalo lagan - nadomjestiti odlazak Judea Bellinghama i pokušati s Milionerima konačno osvojiti Bundesligu. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi