Džeko promašio zicer, Fenerbahče na korak od play-offa

Kvalifikacije za Konferencijsku ligu

Džeko promašio zicer, Fenerbahče na korak od play-offa

Edmir Škorić

Fenerbahče i Maribor sastali su se večeras u Istanbulu u utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige, a a turski velikan je slavio sa 3:1.

Fener i Maribor žele u grupnu fazu Konferencijske lige, ali jedan od tih timova neće doći ni do play-offa. Kladionice turskog velikana smatraju favoritom, ali Mariborčani imaju svoju računicu i daleko od toga da nemaju šansu.

Uspjeli su večeras ostaviti dobar dojam, iako idu kući sa porazom (3:1), ali će se pred svojim navijačima nadati malom čudu i plasmanu u play-off.

Iako je bio bolji u prvih 45 minuta, Fener nije uspio postići gol, a dobru šansu imao je Edin Džeko, no golman gostiju mu je odbranio zicer.

Na poluvremenu domaći trener umjesto Kinga uvodi Szyamnskog koji je došao ovog ljeta i Poljak je odmah zablistao. Upisao je asistencije Rodrigau Becau i Kahveciju u 59. i 62. minuti, pa je Fenerbahče došao do 2:0.

Oglasi

Džeku je zamijenio Michy Batshuayi u 67. minuti, a pet minuta kasnije Strajnar donosi gol Mariboru i Violama vraća nadu prije revanša u Mariboru. No, u samom finišu meča penal za Fener i Tadić je bio siguran za 3:1 i mnogo bolji rezultat domaćih uoči puta u Sloveniju.

Ove dvije ekipe sastaće se ponovo u četvrtak, a pobjednika u play-offu očekuju Twente ili Riga. Nizozemci su sada bliže play-offu jer su večeras dobili sa 2:0.

Hrvatski timovi večeras su nastupali u Konferencijskoj ligi. Rijeka je nakon preokreta slavila na Farskim otocima protiv B36 Torshavna sa 3:1, dok je Osijek sa 5:1 u Turskoj poražen od Adana Demirspora. Hajduk i PAOK od 21h igraju na Poljujdu, a nakon poluvremena nema golova.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Lech je sa 2:1 savladao Spartak Trnavu, a Celje sa 1:0 bjeloruski Neman. Duel portugalske Arouce i norveškog Branna završen je rezultatom 2:1, a Club Brugge je protiv islandskog Akureyrija slavio sa 5:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi