Interes uzima dušu fudbalu: Zabio je gol karijere, krenuo da poljubi klupski grb i "izgubio se"

Bizarna scena

Interes uzima dušu fudbalu: Zabio je gol karijere, krenuo da poljubi klupski grb i "izgubio se"

A. Čaušević

Moderni fudbal je više posao nego igra, pa su klubovima radi raznih sponzorskih ugovora u mnogim situacijama vezane ruke. 

Već dugi niz decenija klupski grb je bio sastavni dio svakog dresa te praktično zaštitni znak svakog kluba. Bez obzira da li se radilo o domaćoj ili gostujućoj garnituri emblem je bio obavezan.

Međutim, kako moderni fudbal donosi razne inovacije te ponekad besmislene "revolucionarne poteze" tokom utakmica znaju nastati razne bizarne sitaucije. 

Tako je Puma odlučila da uništi dušu pojedinim klubovima, barem na trećoj garnituri dresova za tekuću sezonu. 

Dresovi su više nalik trening majicama, a umjesto grba na grudima je ispisano klupsko ime, a ispod logo generalnog sponzora. 

Oglasi

Kada dječaci počinju igrati fudbal sanjaju da postignu gol za pobjedu i poljube grb na dresu voljenog kluba. 

[twitter]https://twitter.com/Fenerbahce_GIFS/status/1428449549769707524[/twitter]

U susretu play-offa za Europa ligu Muhammed Gumuskaya je postigao zaista fenomenalan gol za pobjedu Fenerbachea protiv HJK-a sa 1:0. 

Ovaj 20-godišnjak je nakon gola prilikom proslave krenuo da poljubi klupski grb, ali jednostavno se izgubio. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nekoliko momenata je tražio emblem Fenerbahcea, ali ga jednostavno nije našao. U međuvremenu su mu prišli saigrači i počela je proslava...

Osim Fenerbahcea neki od velikana koji također neće imati grba na trećoj garnituri su Milan, Borussija Dortmund, Valencija, Marseille te Manchester City.

Promo

Top Komentari

Realist
To je najvece sranje sto sam ikad vidio. Kako moze bit dres bez grba, pa grb je simbol svakog kluba a ne dres. Milijun klubova moze imat iste dresove, ali grb je ono za sta se gine i navija, jer kao asocijacija na neki klub prvo ti padne napamet grb a ne dres. Dres bez grba nije dres nego majica. Ovo je stvarno sramotno.
12 2
user1599499530
To ti dode isto kao dzamija bez munare
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi