Tužno je kako Turci koriste VAR: Cijeli svijet im se smije zbog amaterizma i ofsajd linije

Nevjerovatno je da nisu vidjeli grešku

Tužno je kako Turci koriste VAR: Cijeli svijet im se smije zbog amaterizma i ofsajd linije

E. Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea večeras su na svom terenu pobijedili Alanyasport sa 2:1 u meču 17. kola Superlige.

Turski klub je uspio da dođe do važna tri boda, a golove za domaće postigli su Gumus i Pelkas. Jedini gol za Alanyju postigao je Babacar u samom finišu s bijele tačke.

No, trenutak koji je na neki način obilježio ovaj meč desio se u 20. minuti kada je sviran ofsajd domaćem timu.

Thiam je uspio da postigne pogodak, ali nakon što je VAR reagovao gol je opravdano poništen zbog ofsajda što je odmah bilo jasno kada je prikazan usporeni snimak.

Međutim, mnogi su se nasmijali kada je u prenosu pokazana ta situacija, odnosno VAR slika zašto je gol poništen. Zaista je nevjerovatno da su Turci na ovaj način povukli ofsajd liniju jer je jasno svima da su to uradili amaterski.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Zbog toga mnogi vjeruju da se VAR najlošije koristi u Turskoj, a ovo je samo jedan od dokaza za to.

Image

Top Komentari

mikonen
"Zbog toga mnogi vjeruju da se VAR najlošije koristi u Turskoj, a ovo je samo jedan od dokaza za to." - A ko to misli tako? Povlačenje linije je potpuno ispravno, da li ju ti povlačio kod obrambenog igrača ili kod napadača, u potpunosti je svejedno i nije definisano već je ostavljeno za slobodnu interpretaciju od situacije do situacije. To, ako si ti kao "novinar" gledao utakmicu pa ti bilo zanimljivo, ne znači da je tako. Mada mi znamo da si ovo prepisao sa, vjerovatno, srbijanskih ili hrvatskih medija.
0 6
manijacci8787
Nije fora u tome sto se var lose koristi nego je fora u tome sto turci prodaju utakmice..
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi