Fenerbahce doveo veliko pojačanje iz Engleske

Turski velikan se ne šali

Fenerbahce doveo veliko pojačanje iz Engleske

S. Grebović

Nakon što je Swansea ispao iz Premier lige, krenulo je sa osipanjem igračkog kadra 'Lavudova', a posljednji koji je napustio ekipu je jedan od braće Ayew, Andre Ayew.

Novo pojačanje turskog viceprvaka dolazi iz Swansea, a riječ je o sjajnom krilnom napadaču Andre Ayewu.

Ovaj reprezentativac Gane u Istanbul iz stiže u transferu vrijednom 15 miliona eura, te nema sumnje kako će sa njim Fener pokušati doći do titule prvaka turske Super lige, prvi put od sezone 2013/2014.

"Čim je stigao poziv od Fenera nisam se ni najmanje dvoumio. Znam koliko Fenerbahce ima navijača u Istanbulu i šta znači to ime, svejstan sam veličine kluba. Predsjednik kluba i ja smo se na obostrano zadovoljstvo dogovorili jako brzo i ja iskreno jedna čekam da debitujem na Surku Saracoglou", riječi su 28-godišnjeg Ayewa.

Ekipa Fenerbahcea sezonu otvara 7. augusta protiv Benfice u četvrtom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi