Šta se dešava u Riyadhu: Do finala sat vremena, a igrači Fenera i Galate šokirali organizatore!

Meč bi se mogao otkazati

Šta se dešava u Riyadhu: Do finala sat vremena, a igrači Fenera i Galate šokirali organizatore!

Endin Čaušević

Fenerbahče i Galatasaray večeras u Riyadhu u Saudijskoj Arabiji trebaju igrati finalnu utakmicu turskog Superkupa, no iz ovog grada ne stižu baš lijepe informacije.

Oba tima jučer su doputovala u Riyadh gdje su sinoć trenirali na stadionu Al Nassra, te su imali odlične uslove koji su ih dočekali u Saudijskoj Arabiji.

Međutim, danas je nastala prava pometnja jer se počelo špekulisati o tome da se meč neće odigrati jer je došlo do nesuglasica na relaciji turskih klubova i organizatora večerašnje utakmice.

Naime, igrači Fenerbahčea i Galatasarayja žele da u majicama Kemala Ataturka izađu na teren i na taj način odaju počast povotom 100. godišnjice od osnivanja Turske, ali organizatori meča u Riyadhu to ne dozvoljavaju.

Iako su se pojavile informacije da je Fudbalski savez Turske reagovao i dogovorio s klubovima da se utakmica odigra ponovo je došlo do problema.

Oglasi

Turski novinari koji se nalaze u Riyadhu objavili su da igrači Fenera i Galate odbijaju meč, odnosno to su stavovi čelnika kluba. Oni neće igrati utakmicu ukoliko im se ne ispuni jasan zahtjev i ne žele nikakav kompromis.

Da su ozbiljni pokazuje činjenica da su oba tima i dalje u svojim hotelima, a do utakmice je ostalo još samo sat vremena. Organizatori su šokirani takvim potezom jer su oba tima još prije sat vremena trebala da napuste hotele i krenu put stadiona u Riyadhu. To se nije desilo, te se na stadionu ne dešava ništa, a zbunjeni organizatori pokušavaju da riješe problem.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nažalost, sve sluti na to da bi meč Fenera i Galate mogao biti otkazan i odigran u nekom drugom terminu i to najvjerovatnije u Turskoj. Zahtjev je jasan, a to je da se ekipama dozvoli da u majicama s likom Kemala Ataturka izađu na teren, no Saudijci ne žele da pristanu na to.

Top Komentari

DamirT
Gori su oni sto su pristali igrati u Arabiji. Isto kao da nemaju dinara, pa im pare toliko trebaju.
1 0
Ajax11
Ovo unaprijed isplanirano od navijača oba kluba . Nikad nisu ni htjeli tamo da igarju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi