Galati je jedna objava bila dovoljna da dodatno razbijesni sve u Fenerbahčeu

Uzbuđenja u Turskoj zbog utakmice Superkupa

Galati je jedna objava bila dovoljna da dodatno razbijesni sve u Fenerbahčeu

Edmir Škorić

Fudbaleri turskog velikana Fenerbahčea napustili su teren u prvoj minuti finala Superkupa, odmah nakon što je Galatasaray poveo golom Maura Icardija.

Na samom startu utakmice o kojoj se danima pričalo, Galatasaray je poveo, a Fenerbahčeovi mladi fudbaleri na sugestiju klupe izašli s terena.

Kako se i očekivalo, Fener je od prve minute na teren izveo 11 juniora, koji su ničim izazvani postali dio ovog cirkusa.

Čelnici Fenera odlučili su se na ovaj korak kako bi izrazili protest protiv mjera sigurnosti na protekloj utakmici protiv Trabzonspora, kada je njihove igrače napala grupa Trabzonovih navijača. Nakon toga su u Fenerbahčeu razmišljali i o istupanju iz lige.

No, nije samo to razlog bojkota, pošto su također zahtijevali da se ovaj današnji meč otkaže jer imaju jako zgusnut raspored, a uslovljavali su čelnike Saveza da delegiraju strane sudije, no kako su dobili negativne odgovore, donijeli su odluku da naprave ovako radikalan potez.

Oglasi

Interesantno je da su fudbaleri Galate ostali na terenu i nastavili meč protiv svojih rezervi, a njima svakako u vetrine ide još jedan trofej, no naravno bačena je još jedna mrlja na turski fudbal.

Večeras se oglasio i Fenerbahče, te oduševio svoje navijače koji su spremili čak i doček za tim u 1 sat iza ponoći na aerodromu u Istanbulu.

"Danas, kada izlazimo na teren ne da pobijedimo, nego da branimo istinu, ono što želimo naglasiti kako bismo saželi naš stav je ovo;

“Služeći turskom sportu s njegovom 117-godišnjom poviješću, ne samo u fudbalu nego u svakoj grani u kojoj se natječemo, ima hiljade trofeja u svom muzeju koji nose tragove znoja i rada, osjeća nacionalne vrijednosti svoje zemlje sa svojih 30 miliona navijača.

Oglasi

Kao najveći svjetski sportski klub: "Nastavit ćemo stajati uspravno danas i sutra, kao što smo činili jučer".

A objava nije izostala ni od strane Galatasarayja. "Šampion sa dva pehara na 100. godišnjicu Republike Turske".

Galata je osvojila Superkup, a prethodno prošle godine i prvenstvo Turske, tako da smatra da je na najbolji način obilježila veliki jubilej turske države.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U aktuelnoj sezoni u Super ligi Galatasaray je vodeći sa +2 u odnosu na Fenerbahče, ali ima još da se igra do kraja, ostalo je još sedam kola.

Top Komentari

dijow77281
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi